powered by FreeFind
  Forsiden
  TV-SHOP
  TV-guide
  Kanaler
  Nett-TV
 
Humor
 
Bildeserier
  Kontakt

KATEGORIER:

  Canal+
  Digital-TV
  Diverse
  Lokal-TV
  Mediedager
  NRK
  TV2
  TV3
  TV-butikken
  TVNorge
  Utenriks
  Viasat


DIVERSE:

  Ja, det er mulig

  Radionytt.no

  Nettradio

  Reklame-
   produsenter

Tett på Stoltenberg
Et team fra TV2 har fått følge Jens Stoltenberg gjennom flere år, både før og etter at han ble statsminister. Resultatet vises i serien "Statsministeren", som har première Søndag 4. mars.

Flere saker om TV2


TVNYTT.NO - 26.02.07 - KYRRE DAHL
I snart fire år har filmskaper Aslaug Holm fulgt Jens Stoltenberg. De første tre årene som opposisjonsleder, det siste året som statsminister. Dette har gitt et unikt innblikk i maktens korridorer, og viser oss ukjente sider ved toppolitikernes hverdag.

Fortellingen er en lang reise gjennom Norge og møte med ukuelige folkesjeler i bygd og by, der Stoltenberg forsøker å gjenreise sitt parti etter valgnederlaget i 2001. Dokumentarserien tar oss med inn i de lukkede rom, ser litt tilbake og fortsetter der den prisbelønte filmen 'Oljeberget' sluttet.

For første gang har et kamera fått være tilstede på bakrommet en valgnatt. Men hva er det egentlig som får noen til å ta det tunge ansvaret det er å bli statsminister? Hva er drivkraften? Utfordringene er store for en partileder som har lovet velgerne at han skal fordele godene bedre enn sin forgjenger.

Er det mulig å bevare en langsiktig politisk kurs når man kommer til makt i en trepartiregjering? Velgerne er utålmodige. Forventningene er store. Samtidig må en rekke forløpende konflikter håndteres.

Hardt press

I første episode i dokumentarserien møter vi Statsminister Jens Stoltenberg på sitt kontor. Han ser tilbake på det som skjedde da han bestemte seg for å gjenreise partiet. Valget i 2001 var det dårligste for Arbeiderpartiet siden 1927.

Men for å lykkes med dette, må partiet og Stoltenberg granske sin politiske sjel, og bygge en plattform de skal bygge videre på. Hva er Stoltenbergs mål med å komme tilbake i makt, hva vil han med Norge? Utfordringen med å bygge velferdsstaten er over, hva er da sosialdemokratiets neste oppgave?

Ny hverdag

Godt plassert på regjeringskontoret merker Stoltenberg at det blåser kraftigere på toppen enn noe annet sted. Dokumentarfilmen viser hvordan statsministeren må forholde seg til strømmen av henvendelser; fra media, fra opposisjonen, sine egne partiorganer, fra organisasjoner, representasjon i inn og utland, og samtidig forsøke å være en familiemann. Hvordan makter Stoltenberg å bevare seg selv i jobben som statsminister?

Regissør Aslaug Holm har fulgt Jens Stoltenberg tett de siste fire årene. Tiden før og etter han ble statsminister, har selvsagt vært annerledes - også for hennes jobb.

-"Jeg opplever å ha den samme nærheten til ham som før, også nå etter at han ble statsminister. Men det er mange flere hinder nå, et stort apparat av livvakter, sjåfører, sekretærer, rådgivere og embetsverk. Som Jens selv sier: - Du vet Aslaug, før var det bare deg og meg og Torbjørn (Giæver Eriksen, red anm) og Saaben, og så kjørte vi bare av gårde! ", forteller filmskaperen.

Kilde og foto: TV2/Fenris Film (©Bo Mathisen)
  DIVERSE:
RADIOINNHOLD
Nytt konsept for lokalradio og andre som trenger en programleder
Les mer...
  TV-SHOP:
DIREKTE TIL TV-SHOP
Flere TV-apparater i vår TV-SHOP
  ANNONSE:
Andre oppføringer:

Søk lån uten sikkerhet hos ToppFinans
www.toppfinans.com

Ja, Det er mulig
Reise billig og mye - en blogg
http://www.erdetmulig.no

Lånepenger24.no
Det er trygt å låne penger på internett. Les mer på lånepenger24.no


Digital-TV i bilen
Du kan få digitalt TV i bilen , alt du trenger er litt ekstrautstyr.

Dating på TV
Mer om dating-showet The Pick Up Artist

Eiendomsmeglere på TV
Komiserien Meglerne er en av høstens store satsinger fra TV2. Trenger du en ekte eiendomsmegler?

Vil du ha flere lesere?
Alle som driver et nettsted vil ha flere innom. Her er noen tips om hvordan du kan bli mer synlig på Google.

NYTTIGE RADIOSIDER:

Reklameprodusenter
Trenger du en stemme til en radioreklame, eller en lydproduksjon, her er en oversikt:
Radioreklame

Den nye radiobutikken
Har du lyst på ny radio? DAB eller FM? eller kanskje nettradio?
Kjøp en ny radio