Ny lørdags-satsing på NRK

13.12.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Kommer flertallet av TV-seerne nærmere sannheten enn det én enkeltperson kan klare? Det får vi vite når hele Norge kan stemme fram løsningene på ulike oppgaver. Ole Rolfsrud og Selda Ekiz er programledere i NRKs nye direktesendte lørdagssatsing, som har premiere 13. januar.

I ti uker tar Ole og Selda imot en ny deltaker, som får presentert i alt sju oppgaver. Både deltaker og TV-seere skal gjette og beregne seg frem til resultatene av en rekke oppgaver, som kan være alt fra hverdagslige utfordringer til helsprø eksperimenter. Seerne sender svaret via en app. Hele familien kan delta, og gjennomsnittet av svarene blir nasjonens felles svar. Konseptet er utviklet ut ifra tesen ''wisdom of the crowd'', som går ut på at gjennomsnittet av svar samlet fra en gruppe, er mer korrekt enn en enkeltpersons svar i gruppen.


Deltakeren får tre hjelpemidler i hvert program: I studio sitter familie og venner som deltakeren kan rådføre seg med. Han eller hun kan også snakke med en gruppe kjendiser som er til stede. Tredje hjelpemiddel er at deltakeren kan bruke snittsvaret som har kommet inn via appen fra folk fra personens hjemsted. Blir det deltakeren i studio som kommer nærmest riktig svar? Eller er det snittsvaret fra hele nasjonen som er tettest på fasiten?

Ole Rolfsrud, som vi foreløpig kjenner best fra NRK Sport, synes det er stort å ha fått tilliten til å lage lørdagsunderholdning på statskanalen. «Alle mot 1» slår alle tidligere program han har vært med på: – «Alle mot 1» er unikt med tanke på interaktiviteten, og sjåarane har ei viktig rolle å spele. Høgdepunkta vil vere eksperimenta til Selda. Dei vil vere lærerike, morosame og er motoren i programmet. Det skal knusast, hoppast, klippast, dundrast, køyrast og myyykje meir, sier han. Selda Ekiz, best kjent fra «Anno», «Påskemorgen» og «Newton», skal styre eksperimentene utendørs og gleder seg til å ta fatt på arbeidsoppgavene. – Det kuleste med «Alle mot 1» er at jeg får være med på helt elleville oppgaver hvor selv ikke jeg vet hva utfallet blir, sier hun. Om sin nye lørdagsmakker sier Selda: – Det beste med Ole er at han er morsom og at terskelen er lav for å tulle og tøyse sammen. Det er ingenting som slår å ha det lekent på jobb!

Mer om NRK FOTO: NRK / Ole Kaland