MTG og TDC slår seg sammen

01.02.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

TDC Group går sammen med MTG Nordic Entertainment og MTG Studios og skaper Europas første helintegrerte medie- og kommunikasjonsselskap. I Norge betyr det at Get, TV3, Viasat, Viaplay, P4, og flere kjente medievirksomheter samles i ett selskap.

- Dette er en banebrytende konstellasjon hvor kringkaster, distributør og innholdsprodusent integreres i en og samme virksomhet. Norske mediebrukere vil få glede av dette gjennom bedre og bredere tilbud både på innholds- og distribusjonssiden, sier Gunnar Evensen CEO i Get og TDC Norge. - Vi ser at konkurransebildet i medieindustrien er i rask endring, og vi etablerer nå en sterk nordisk aktør for å gi kundene et enda bedre lokalt alternativ, sier Morten Aass CEO i MTG Norge.

I Norge forenes Gets posisjon innen bredbånd-, mobil-, og tv-distribusjon med MTG Nordics innholdsproduksjon- og rettigheter, tv-kanaler og strømmetjenester. Den nye virksomheten i Norge vil omfatte blant annet strømmetjenestene Viaplay og Viafree, samt tv-kanaler som TV3, Viasat 4, TV6, Viasport og Viasat Film. I tillegg blir også noen av Norges mest populære radiokanaler som P4 og P5 og en rekke søsterkanaler en del av selskapet.

- Både i norsk og nordisk sammenheng blir dette et selskap med en rekkevidde og innovasjonskraft som vil komme norske kunder til gode. I Norden vil selskapet ha 2,8 millioner tv-kunder og ha tilgang til mer enn 10 millioner hjem. Det gir et unikt utgangspunkt til å utvikle fremtidens underholdnings-konsepter til våre felles norske kunder, fortsetter Evensen. Både Evensen og Aass er entusiastiske for mulighetene for det samlede selskapet fremover. - Begge selskapene har unik kompetanse og sterk innovasjonskultur. Vi ser frem til å lede an i medieutviklingen i Norge med den kraften som ligger i det nye konsernet, sier Evensen.

Mer om Viasat Kilde og Foto: Get / Viasat / MTG