Seriesuksess kommer til Norge

19.03.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

En av USAs mest omtalte serieskapere de siste ti årene står bak splitter nye «9-1-1». Nå får serien premiere på norske FOX onsdag 21. mars kl. 21.00. «9-1-1» - en dramaserie som følger livene til ambulansesjåfører, brannfolk, ansatte i politiet og annet utrykningspersonell. Nå kommer serien, som er skapt av Ryan Murphy og Brad Falchuk («Glee», «American Horror Story»), til Norge. Blant hovedskuespillerne finner vi legenden Angela Bassett, Peter Krause («Six Feet Under») og Connie Britton («Friday Night Lights»).

New York Magazine er blant publikasjonene som har påpekt at serien langt fra er noen tradisjonell politiserie - den er betraktelig mer særegen og bedre enn som så, ifølge anmelder Jen Chaney. – Dette er adrenalin-TV. Det er umiddelbart fengende, og tidvis så morsomt at man må le høyt, skriver hun.

Problemene hovedfigurene blir kalt ut for å løse er gjerne av det spektakulære slaget, og ofte inspirert av virkelige hendelser. Som da brannfolk må redde den nyfødte babyen som sitter fast i kloakkrøret etter å ha blitt født i do, eller kvinnen som ringer ambulansen fordi hun er i ferd med å bli kvalt av slangen hun holder som kjæledyr. En stressende arbeidssituasjon følges ofte av et komplisert hjemmeliv, og i «9-1-1» er avhengighet og utropskap bare noe av det hovedfigurene har å stri med.

Miksen av høydramatisk plott, kjente skuespillere og kyndige serieskapere, har åpenbart hatt bred appell i USA. Første episode av «9-1-1» trakk mer enn 15 millioner seere på alle plattformer, og ble med det FOX’ største seersuksess siden «Empire». I januar fikk serien grønt lys for en andre sesong. «9-1-1» er produsert av 20th Century Fox Television i samarbeid med Ryan Murphy Television og Brad Falchuk Teley-Vision. Første episode får premiere på FOX i Norge onsdag 21. mars kl. 21.00.

Kilde: Fox - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook