Ny orginal fra Viaplay: Cold Courage

17.04.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Krimserien Cold Courage er Viaplays nyeste dramasatsing. Serien er basert på de bestselgende bøkene av Pekka Hiltunen og skal regisseres av svenske Agneta Fagerström-Olsson. To unge, finske kvinner i London blir kjent gjennom The Studio, en hemmelig organisajon som er besatt av å bringe rettferdighet til dem som tror de er hevet over lover og regler. Hvor langt er gruppen villig til å gå, i kampen mot utnyttelse, vold og forretningsgrådighet?

– Det er vår mest ambisiøse originalsatsing hittil. Cold Courage er et komplekst drama med mange lag, som har alle forutsetninger for å bli en av Viaplays heteste dramahandlinger i 2019, sier EVP i MTG og sjef for utvikling og innkjøpte programmer, Jakob Mejlhede.

Svenske Agneta Fagerström-Olsson (Wallander, m.fl.) står for regien, og BAFTA-nominerte David Joss Buckly (Hinterland) har skrevet manus. Serien produseres av Markku Flink og det finske produksjonsselskapet Luminoir i samarbeid med belgiske A Private View og irlandske Vice Films. Could Courage distribueres internasjonalt av Global Road Entertainment.

Viaplay har over 50 originalserier på vei. Foruten de nylige lanserte seriene Advokaten, Okkupert 2 og ALEX, har serier som Stella Blómkvist, Superswede, Veni Vidi Vici, Det store eksperimentet, og to sesonger av Swedish Dicks allerede blitt lansert. I tillegg er allerede annonserte serier som Wisting, Hidden, Conspiracy of Silence og Rig 45 godt på vei.

Mer om Viasat Kilde og Foto: Viasat / MTG / TV3