Lager TV-serie om Orderud-drapene

20.04.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Gjennom en dokumentarserie i seks deler skal alle sider ved den historiske kriminalsaken belyses på nytt. I tillegg vil NRK og VG samarbeide om journalistisk oppfølging av serien.

En av norgeshistoriens mest omtalte drapssaker er fremdeles en gåte. 19 år etter trippeldrapet på Sørum i Akershus er det fortsatt uavklart hvem som faktisk drepte de tre personene i kårboligen på Orderud gård. Dokumentarserien, som skal vises på NRK i høst, får navnet "Gåten Orderud". Gjennom seks deler vil seerne bli presentert for personer som var en del av hendelsene den gang, nytt materiale og funn fra det gravende journalistiske arbeidet med serien


– "True crime" er en sjanger som ikke bare fascinerer og interesserer et bredt publikum; det kan også være journalistikk som virkelig utgjør en forskjell. Med Orderud-saken har Norge en uløst drapsgåte med mange fasetter. Her er det mye å dykke ned i, og vi har fått drivende dyktige journalister og fantastiske tv-mennesker til å lage denne serien, sier prosjektredaktør Marie Sjo som er ansvarlig for serien i NRK. – Jeg ser fram til å presentere dette for publikum til høsten. Jeg er sikker på at serien vil gripe både dem som husker saken fra 1999, og de unge som kanskje ennå ikke var født da dette skjedde.

Serien produseres av Monster AS for NRK. I produksjonen har Monster med seg Øystein Milli, som har hatt permisjon fra jobben som krimsjef i VG. Han dekket Orderud-saken for Romerikes blad og senere VG. Ved siden av å ta for seg Orderud-saken kronologisk frem til i dag vil serien følge Millis nåtidige jakt på sannheten i "Gåten Orderud". Serieskaperne ønsker både å spre kunnskap og kaste nytt lys over saken snart 20 år etter. – Vi i Monster er glade for å få produsere "Gåten Orderud" for NRK. Målet vårt er å fortelle denne historien på en måte som engasjerer, og som gjør at seeren både får ny innsikt i saken og kunnskap om hvordan norsk politi og rettsvesen fungerer, sier Ingvild Daae, administrerende direktør i Monster.

Mer om NRK Kilde: NRK FOTO: Monster/VG