Sender verdens lengste Grieg-konsert

11.06.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Fredag 15. juni ville Edvard Grieg fylt 175 år. Dette feirer NRK med å gi publikum en opplevelse helt utenom det vanlige. For første gang noensinne skal hele Edvard Griegs musikkproduksjon bli framført i en sammenhengende konsert. I løpet av nærmere 30 timer skal over 600 utøvere spille og synge seg gjennom de 74 ulike musikkverkene Grieg gav ut.

- For oss i NRK er dette en unik sjanse til å løfte frem Griegs musikk til hele folket, sier kulturredaktør i NRK, Marius Hoel. Vi ønsker å være en døråpner inn til den klassiske musikken og med dette eventet vil vi også løfte frem bredden i norsk musikkliv, fra de unge talentene til de etablerte klassiske musikerne og sangerne. Målet er at enda flere blir kjent med et av Norges største musikalske ikoner, som ville fylt 175 år den 15. juni. Det blir 30 timer med vakker musikk fra Troldhaugen, Grieghallen og Store Studio på Marienlyst.


Sendingene kan følges på TV, nett eller på radiokanalen NRK Klassisk.- Jeg kan garantere en musikalsk opplevelse utenom det vanlige, sier Hoel. Konserten starter kl 17:30 fredag 15. juni, og skal etter planen avsluttes seint på kvelden, lørdag 16. juni. Programlederne som skal være med oss gjennom denne 30 timer lange sendingen er Mari Lunnan, Helene Vassbotten Lervik, Øyvor Bakke, Arild Erikstad, Per Sundnes og Frode Larsen.

NRK Klassisk-programleder Mari Lunnan gleder seg til å feire Edvard Grieg. - Dette blir skikkelig moro! Jeg skal i gang klokken 05:00 om morgenen og lurer på om jeg får sovet i det hele tatt den natta. Men sove kan man gjøre seinere. Dette er Edvards døgn, og han er det jo verdt å døgne for! Den lange konserten produseres av KODE, Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret. Andre viktige bidragsytere er Griegakademiet ved UiB, Norges Musikkhøgskole og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester. Et stort antall frilansmusikere og kor deltar i denne nasjonale musikkdugnaden.

Mer om NRK Foto: Foto: Thomas Hellum / NRK