NRK streamer drama først i sommer

17.07.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

«Imperiets siste dager» og «Kiri» blir å se på NRK TV fra uke 30. Alle episodene blir lagt ut, henholdsvis 23. og 27. juli.

Imperiets siste dager er en britisk dramaserie i seks episoder. Året er 1965. Stedet er Aden. Den britiske hærens militærpoliti kjemper et brutalt opprør i den hete ørkenen. Bakteppet er 60-tallets nye samfunnstrender: seksuell frigjøring, nymotens musikk og en klesmote som sjokkerer. Det er en tid med bitter og farefull strid som utfordrer de kjempende soldatene. Det er også en tid i kjærlighetens tegn, der forhold settes på harde prøver.


Kiri er en britisk dramaserie i fire episoder. Kiri er en ni år gammel svart jente som snart skal overlates offisielt til sine nye adoptivforeldre, et par i den hvite middelklassen. Men først arrangerer sosialarbeideren Miriam et besøk til Kiris biologiske bestefar, Tobi. Møtet er uten tilsyn, og like etter forsvinner Kiri. Snart blir hun funnet død.

NRK velger altså å sende disse to nye britiske dramaseriene først på sin streamingtjeneste NRK TV og lanserer dem nå i juli.

Mer om NRK Foto: Coco Van Oppens, NRK