Jan Egil Ådland fra Monster til NRK

14.08.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Jan Egil Ådland, daglig leder i Monster Entertainment, blir ny prosjektredaktør i NRK. Dermed skal han lede en rekke av NRKs eksterne prosjekter framover. Ådland blir en del av redaktørgruppen som har ansvar for NRKs satsinger i den uavhengige produksjonsbransjen.

– Vi er umåtelig stolte over å få en så faglig sterk redaktør som Jan Egil knyttet til oss, sier Petter Wallace, sjef for NRKs eksternredaksjon. – Få ledere i denne bransjen har klart å levere så mye strålende innhold til publikum som han. Vi er sikre på at han vil bidra til å styrke NRKs posisjon som en innovativ leverandør av unikt norsk innhold.


Som leder av Monster Entertainment har Ådland blant annet vært ansvarlig for produksjoner som «Stjernekamp», «Skal vi danse», «Hvem tror du at du er», «Datoen» og de kommende seriene «Gåten Orderud», «10 på topp» og «Superhundene».

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på jobben som prosjektredaktør i NRK. Eksternredaksjonen er en spennende og kompetent avdeling som jeg har hatt gleden av å jobbe med som produsent, og som står for en sentral del av NRKs innhold, sier Jan Egil Ådland i en pressemelding. – NRK har et viktig samfunnsoppdrag og har vist seg som en spydspiss i bransjen når det gjelder innhold og tilgjengeliggjøring. Det er derfor et privilegium å få være med på å skape NRKs framtidige innholdstilbud.

Mer om NRK Foto: NRK.