Sofia Helin Foto: NRK / Cinenord / Eva Rose

Sofia Helin i ny stor NRK-serie

17.11.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Sofia Helin skal spille kronprinsesse Märtha i en ny dramaserie fra NRK. I «Atlantic Crossing» følger vi kronprinsessens flukt fra Norge og hennes reise til sentrum av verdensmakten, Det hvite hus.

I serien «Atlantic Crossing» blir kronprinsesse Märtha en uformell, men sentral maktfigur i Washingtons politiske kulisser. Samtidig som hele verden står i brann, ser kronprinsessen at hun må gripe mulighetene til å ha politisk innflytelse.


– Dette er en ufortalt historie om ei dame som har gjort en forskjell i verdenshistorien. En spennende rolle! Så langt har det ikke vært plass til kvinnelig påvirkning i vår fortelling om andre verdenskrig. Nå åpner dette seg, sier Sofia Helin til NRK.

Sofia Helin går grundig inn for å gjøre en god «Märtha», som opprinnelig var svensk. – Jeg lærer meg norsk og har lest alt jeg kommer over av historiebøker fra den andre verdenskrig og den norske og svenske kongefamilien. Jeg forsøker også å lære meg hva som er forskjellen mellom overklassen og de «vanlige hjem», og har blant annet vært på Slottet for å lære meg kongelig bordskikk og etikette, sier Sofia Helin.

Kilde: NRK - Følg oss på Twitter og Facebook