Kyle MacLachlan FOTO: Courtesy of Showtime

Fra Twin Peaks til drama på NRK

27.11.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

NRKs storsatsing, «Atlantic Crossing» har sikret seg nok en stjerne. Amerikanske Kyle MacLachlan, kjent fra «Twin Peaks», har takket ja til å portrettere president Franklin D. Roosevelt i den norske dramaserien.

Under andre verdenskrig ble kong Haralds mor, kronprinsesse Märtha tvunget til adskillelse fra sin mann: Kronprins Olav flyktet til London mens Märtha krysset Atlanterhavet med sine tre barn for å søke tilflukt i USA. Der blir hun en del av president Franklin D. Roosevelts aller nærmeste omgangskrets.


Nå har amerikanske Kyle MacLachlan takket ja til å portrettere president Franklin D. Roosevelt i serien «Atlantic Crossing». – Det var ikke kun rollen som Roosevelt, men også manuset og det materialet som er samlet inn som gjorde meg nysgjerrig. Jeg ser frem til å fortelle historien og til å jobbe med dette teamet. Jeg tror dette kan bli veldig bra, sier Kyle MacLachlan.

Han forteller at han liker historie, og å lære om norsk krigshistorie, som han ikke kunne mye om fra før. – Når du tar på deg ansvaret å spille en virkelig karakter fra en reell tidsperiode, er det også en god unnskyldning for å sette seg på skolebenken igjen og lære så detaljert som mulig om det som foregikk på den tiden. Det liker jeg også, sier MacLachlan.

Kilde: NRK - Følg oss på Twitter og Facebook