Innspillingen av Utmark er i gang

29.08.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

Skuespillere bekreftet til kommende norsk originalserie fra HBO Europe.


Fra venstre: Tobias Santelmann, Alma Günther, Marie Blokhus og Stig Henrik Hoff. FOTO: HBO

Innspillingen av HBO Europes neste norske originalserie, Utmark, er i gang. Serien, som fikk grønt lys tidligere i sommer, er skapt og skrevet av Kim Fupz Aakeson (En ganske snill mann, Kraftidioten) og regissert av islandske Dagur Kári (Voksne mennesker, The Good Heart, Historien om den sjenerte giganten). Tobias Santelmann (Kon-Tiki, Grenseland, Mordene i Kongo), Marie Blokhus (Børning, Side om Side, Jag Etter Vind), Alma Günther (Side om Side, Snøfall) og Stig Henrik Hoff (Beforeigners, Brent av Frost, Hawaii, Oslo) er de første skuespillerne som nå er bekreftet til sentrale roller i serien.

Finn Gjerdrum, produsent i Paradox, forteller: "Kim Fupz Aakesons karakterer er fulle av nyanser og motsetninger og det krever det ypperste av skuespillere. Vi er derfor svært glade for at vi har et cast som kan skape sammensatte karakterer og i tillegg har komisk timing."

En annen viktig karakter i historien er naturen, og innspillingen av Utmark har nå startet i Oslo, Røros og Os. Den ukonvensjonelle dramakomedien i åtte deler finner sted i en liten norsk bygd, litt nord for ingenmannsland: En sau er bitt i hjel på beite. En hund har rømt. En kone forlater sin mann. Slik begynner hevnspiralen, som omfatter en hel bygd.

En friluftelskende spritsmugler, en konfliktsky lensmann, en alkoholisert sauebonde, en gudsforaktende pastor, en sørgende hallik…alle kjenner alle i dette lille, isolerte hjørnet av landet. En optimistisk skolelærer flytter til bygda, og ser frem til en ny start i livet. Men stemningen er merkelig og vill her oppe i nord. Og på et lite sted, går det ikke alltid bra for utenforstående…

Utmark er produsert av Finn Gjerdrum og Stein Kvae fra Paradox Film 8 AS (Kongens Nei), en del av SF Studios, og er en originalproduksjon fra HBO Europe. Ansvarlige produsenter for serien er Hanne Palmquist, Steve Matthews og Antony Root for HBO Europe. Utmark har premiere på HBO Nordic i Norden og i Europa i alle HBO Europes territorier.

Kilde: HBO Nordic - Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook