Beinhard disiplin og intense utfordringer

17.09.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

I ”Kompani Lauritzen” kaster tidligere proffsyklist og fallskjermjeger Dag Otto Lauritzen 14 kjente personer på dypt vann


Fra serien - Foto: TV2

Dag Otto mener selv at han aldri ville klart å bli et helt menneske – et menneske som kjenner sine muligheter og kan utfordre sine begrensninger – hvis det ikke var for hans tid i militæret. Nå vil han gi denne opplevelsen videre.

- Drømmen er å kunne vise folk at det å utfordre seg selv, komme seg utenfor komfortsonen, få mestringsfølelse og fysisk aktivitet er en viktig ting for alle. Jeg tror alle kommer til å vokse på det. Jeg håper folk vil se at det å slå av mobiltelefonen, PC og iPad – og komme seg ut i frisk luft, tøye grenser og lære seg disiplin. Det kan bli en fantastisk opplevelse, sier Dag Otto Lauritzen.

I en militærleir i naturskjønne Romsdalen har Dag Otto derfor utkommandert 14 kjente nordmenn som han mener har et uforløst potensial. Gjennom disiplin, beinharde øvelser og uforutsette prøvelser mener han at kjendisene kan bli den beste versjonen av seg selv. Med velprøvde militære metoder vil Dag Otto og flere befal trene dem opp i viljestyrke, initiativ og utholdenhet – og slik ruste dem til å takle livets harde realiteter. I bunnen ligger en ukuelig tro på at alle kan klare mer enn de selv tror, bare de prøver.

Blant 14 håndplukkede kjendiser skal Dag Otto og hans nestkommanderende, Kristian Ødegård, bevise at det finnes elitesoldater blant dem. Soldater som er verdige et opptak i Dag Ottos kompani, soldater som i en gitt situasjon kunne ha vært spesialjegere, selv om utgangspunktet tilsier noe helt annet. Men opptaket er hardt: Først skal deltakerne gjennom en rekruttskole, der flere vil falle fra. Deretter må de komme seg gjennom en spesialutdanning. Til slutt vil kun fire rekrutter komme gjennom oberst Lauritzens nåløye. Disse skal få delta i det ultimate oppdraget med ”Kompani Lauritzen”.

Den konkurransedrevne realityen på ti episoder produseres av Seefood TV og får premiere på TV 2 våren 2020.

Kilde: TV2 - Mer om TV2 - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook