Ingrid Bolsø Berdal i ny storsatsing på TV 2

30.09.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

TV 2 fortsetter å satse på norsk drama med thrillerdramaet «Heksejakt», som har premiere på TV 2 og TV 2 Sumo over nyttår. Serieskaperne er suksessduoen bak «Frikjent», Siv Rajendram og Anna Bache-Wiig.


Ingrid Bolsø Berdal - Foto: Pål Laukli/TV2

«Heksejakt» er en intens og aktuell fortelling om hvordan én enkelt varsling utløser et livsomveltende drama, som får konsekvenser helt opp til det øverste av norsk samfunnsliv.

Som økonomisjef i et av landets ledende advokatselskaper, har Ida Waage (Bolsø Berdal) nådd langt i en mannsdominert og tøff bransje. Men når hun får en mistenkelig faktura på bordet, nekter hun å skrive under og tar saken videre til styret, en beslutning som skal komme til å få dramatiske konsekvenser.

- Varsling, og det å være varsler, er en vanskelig og viktig tematikk å sette søkelyset på. Da Siv og Anna pitchet inn ideen til «Heksejakt» var vi aldri i tvil. Hvis det var noen som kunne fortelle en slik historie, var det dem, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

I den bærende hovedrollen som varsleren finner vi altså stjerneskuespiller Ingrid Bolsø Berdal, som har gjort seg bemerket både i Norge og internasjonalt, nå sist i HBO-suksessen «Westworld». Med på laget er også en lang rekke sterke skuespillernavn som Mads Ousdal, Christian Skolmen, Ola G. Furuseth, Preben Hodneland, Sara Khorami, Fridtjov Såheim, Gard Eidsvold, Nader Khademi, Janne Heltberg, Axel Bøyum, Ellen Birgitte Winther, Ingunn Øyen og Caroline Glomnes.

Serieskaperne Siv Rajendram og Anna Bache-Wiig har blant annet høstet kritikerros for sitt arbeid med to sesonger av serien «Frikjent» på TV 2 og filmen «Utøya, 22. juli», og har markert seg som manusforfattere med en sterk, samfunnsengasjert stemme. I «Heksejakt» har de latt seg inspirere av virkelige, norske varslersaker.

- Under arbeidet med serien har vi gått grundig inn i flere av varslersakene i landet de siste årene og har hentet inspirasjon fra alle disse historiene. Denne researchen rystet oss. Vi hørte historier om frykt, raseri og ensomhet, og de fleste sa at de aldri ville gjort det igjen, forteller Rajendram.

Kilde: TV2 - Mer om TV2 - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook