Temadager om vold på NRK Super

17.11.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Fra 18. til 20. november handler NRK Super om vold mot barn.


Foto: NRK

Det er aldri lov å slå barn. Likevel har 1 av 5 barn i Norge opplevd vold i hjemmet, ifølge en ny undersøkelse fra NKVTS. 1 av 20 svarer at de har opplevd grov vold, som å ha blitt sparket eller banket opp.

Få barn snakker om vold. Bare en av fem av de som har blitt utsatt for vold eller overgrep har fortalt det til helsesykepleier eller andre i hjelpeapparatet, ifølge den samme undersøkelsen.

Dette er noe av bakgrunnen for at NRK Super publiserer temadager om vold 18. – 20. november. Innholdet vil blant annet forklare barn hva som er lov og ikke lov, og hva man kan gjøre hvis man selv opplever vold.

Blant det som vises er:

  • «Voksne skal aldri slå» - animert dokumentar/drama, produsert av Bivrost Film for NRK Super, i samarbeid med Redd Barna. Blir også tilgjengelig på alle tre samiske språk.
  • «Mot» - norsk dramaserie for barn, produsert av NRK Super.
  • «En dag i morra» - musikkvideo med Super-profilene Selma, Victor og Matias, produsert av NRK Super. Denne er også tilgjengelig på tegnspråk.
  • «Supernytt spesial: Vold» - aktualitetsmagasin, produsert av NRK Super.

    Dette er femte gang NRK Super har temadager om ting det er viktig men vanskelig å snakke med barn om. Tidligere tema har vært skilsmisse, rus, overgrep og psykisk helse. I år samarbeider NRK Super med Redd Barna, som har produsert undervisningsopplegg knyttet til årets nye filmer.

    Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook