Netflix lager norsk og svensk film

19.11.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

Netflix vil lage to nordiske filmer og har kjøpt opp en tredje. Det annonserte Netflix under Stockholm filmfestival.


FOTO: Netflix

Den norske filmen har navnet "Cadaver" (på engelsk) og vil bli produsert av Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud fra Motion Blur, Jarand Herdal er regissør og manusforfatter.

"Cadaver" er en skrekkfilm som utforsker hvor langt mennesker er villige til å gå for å overleve. Settingen er etter en kjernefysisk ulykke og Leonora, Jacob og Alice er i en svært vanskelig situasjon.

De tre og andre overlevende blir invitert til et lokalt hotell, som spanderer en teaterforestilling og et måltid. En etter en forsvinner gjestene og det blir fort klart at det er noe alvorlig galt med hotellet.

Den svenske filmen har fått navnet "Red Dot" (på engelsk) og er en action thriller der handlingen foregår i fjellene i nord-Sverige. Alain Darborg har regien og er manusforfatter sammen med Per Dickson.

Den siste nordiske filmen er en film Netflix har overtatt, det er danske "Shadows In My Eyes" (på engelsk). Dette er historien om en tragedie som rammet Danmark under den andre verdenskrig. De allierte bombet feil bygg og traff en skole der 104 mennesker ble drept.

Kilde: Netflix - Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook