Programledere for Melodi Grand Prix 2020

06.12.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh skal lede MGP under neste års jubileumssesong.


Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase. Foto: NRK

De tre programlederne skal lede fem direktesendte delfinaler med start 11. januar, i tillegg til den store finalen i Trondheim 15. februar. Etter å ha vært programleder for P3morgen i 10 år, er det nå klart hva Ronny Brede Aase skal jobbe med på nyåret:

– Det er ekstremt stas å få være med på laget når MGP fyller 60 år. Jeg ser for meg at det blir et fantastisk morsomt jubileum, og jeg drømmer om å formidle entusiasmen jeg føler for MGP til TV-seerne. Jeg elsker MGP. Det er en tradisjon som har stått sterkt hos meg siden jeg var liten. Jeg har vokst opp med å være for liten til å sitte oppe gjennom hele den norske finalen. Kompromisset ble at jeg fikk høre den ferdig på radio i senga da jeg skulle sove, forteller Aase.

For Ingrid Gjessing Linhave er programlederjobben for Melodi Grand Prix noe hun har drømt om siden hun var liten: – Jeg har kassett på kassett med opptak av meg selv som 8 åring, som lager Melodi Grand Prix hjemme i stua, i rollene som både artist og programleder. Alt med MGP fortryllet meg; koristene og særlig Kari Gjærum, sangene, kjolene, koreografien og alle språkene.?Endelig skal jeg ta del i MGP på ordentlig! Gleder meg noe helt vilt og særlig til å jobbe med Ronny og Kåre Magnus. Føler meg som verdens heldigste, sier hun.

Kåre Magnus Bergh har ledet Melodi Grand Prix siden 2015 og tar dermed fatt på sin sjette sesong. Han har tidligere ledet sendingen sammen med Silya Nymoen (2015, 2016 og 2018), Line Elvsåshagen (2017) og Heidi Ruud Ellingen (2019).

Gjennom 5 delfinaler skal fire artister fra hver landsdel konkurrere om en plass i finalen. Først ut er Sør-Norge lørdag 11. januar. Deretter følger delfinaler med 4 artister fra henholdsvis Øst-Norge, Midt-Norge, Vest-Norge og Nord-Norge. De fem artistene som kvalifiserer seg fra delfinalene skal møte fem forhåndskvalifiserte artister i finalen i Trondheim 15. februar.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook