Wisting nominert til «krimsjangerens Oscar»

27.01.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Første episode av den norske Viaplay-serien Wisting er nominert til Edgar-prisen for årets beste TV-manus. Prisutdelingen er kjent som «krimsjangerens Oscar», og 30. april blir vinneren kåret i New York.


Wisting Foto: NENT Group

Som eneste norske TV-bidrag i prisutdelingens historie er første episode av Viaplays krimserie Wisting nominert til Beste episodemanus til TV-serie av juryen for den årlige Edgar-prisen, oppkalt etter den kjente amerikanske forfatteren Edgar Allan Poe.

Prisutdelingen kalles krimsjangerens Oscar, og blant tidligere vinnere i TV-kategorien finner vi ikoniske serier som Fargo, Sherlock, Homeland og The Sopranos. Det er med andre ord en eksklusiv klubb som den norske serien kan bli en del av.

Wisting er skrevet av Trygve Allister Diesen og Kathrine Vale Zeiner. Diesen har også hatt regi på alle episodene. Serieskaperne er i ekstase over nominasjonen. ­– Akkurat nå går smilet nesten helt rundt. Målet var hele tiden å lage en norsk serie som også skulle ut i verden. Men å bli Edgar-nominert har vi aldri våget drømme om en gang, vi visste ikke en gang at det var mulig. Og når vi ser hvem som har vunnet før, blir det enda morsommere, sier serieskaperne Kathrine Valen Zeiner og Trygve Allister Diesen.

?Krimserien har blitt lagt merke til i utlandet, og i oktober i fjor ble det kjent at den britiske kanalen BBC hadde kjøpt rettighetene til serien. Ifølge serieskaperne Diesen og Zeiner har det vært en takknemlig oppgave å filmatisere to av forfatter Jørn Lier Horsts bestselgende bøker (Hulemannen og Jakthundene) om politimannen fra Larvik. - Vi var heldige over å ha et veldig godt utgangspunkt i Jørn sine bøker. Og er takknemlig for den tilliten vi fikk da vi skrev serien, sier serieskaperne.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook