Verdens sterkeste og modigste mor

29.01.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

«Morra mi» er en ærlig og sår serie om det sterke båndet mellom mor og barn. I hver episode møter vi en mor og hennes voksne barn som tar opp noe de aldri har fått pratet ordentlig om tidligere.


Sarah og Signy FOTO: JØRGEN STORHAUG / NRK

På et punkt i livet går det gjerne opp for oss at moren vår har levd et helt liv før vi ble født. Hun går fra å være en evig beskytter til å bli et menneske. Hun har hatt sine drømmer og ambisjoner, og noe har hun kanskje måttet gi opp for barna sine.

I serien «Morra mi» blir vi kjent med seks slike historier. Seks unge voksne inviterer moren sin til en samtale om noe de aldri har snakket om sammen – før nå.

De sterke historiene gir et ærlig og rørende innblikk i relasjonen mellom mor og barn, og serien er ikke redd for å stille de vanskelige spørsmålene. Er jeg nok? Hvorfor gjorde du det du gjorde? Hva har du måttet ofre for meg?

I den første episoden møter vi Sarah og Signy. Moren til Sarah er kristen, faren er muslim. Foreldrene slet lenge med å finne ut av hvordan de skulle oppdra barna når det kom til religion, men falt til slutt ned på å oppdra de som muslimer. I dag er Sarah glad for det, men hun har aldri turt å ta den ordentlige praten med moren sin om det før nå.

"Morra mi" har premiere onsdag 5. februar 2020 i NRK TV kl. 06.00 og sendes også på NRK1 kl. 22.45 samme dag.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook