Slik blir 17. mai 2020 på TV 2

12.05.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

– 17. mai i år blir en dag vi kommer til å huske for alltid. Vi kommer til å savne de fine barnetogene i gatene og folkefesten alle nordmenn normalt tar del i på nasjonaldagen, men fellesskapet og hva denne dagen betyr for oss er uendret. TV 2 skal gjøre vårt for at det blir en minnerik feiring for alle som feirer dagen gjennom TV-skjermen, sier sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.


Rune Kjos, Espen Fiveland, Desta Marie Beeder, Wenche Andersen FOTO: TV2

Det blir en annerledes 17. mai-feiring i landet vårt i år. Store deler av de tradisjonelle arrangementene er avlyst og folk kommer stort sett til å feire hjemme. TV 2 vil være til stede i flere deler av landet og sendingen vil gå direkte på TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen fra kl. 07.00. «God 17. mai Norge» starter sendingen på Aker Brygge og fra kl. 11.00 fortsetter feiringen av nasjonaldagen på Operataket.

– Denne nasjonaldagen inngår TV 2 et unikt samarbeid med Den Norske Opera & Ballett. Vi er naboer i Bjørvika i Oslo og slår oss sammen for å skape en fantastisk ramme rundt en dag som blir spesiell for alle. Vi ser frem til å vise innhold fra et feststemt Norge denne dagen, forteller Sandnes.

TV 2 skal ha sitt utestudio på Operataket og DNO&B kommer til å bidra med kunstneriske innslag i sendingene. - Jeg er veldig glad for dette samarbeidet mellom TV 2 og Den Norske Opera & Ballett. Det vakre operahuset vårt ved vannkanten blir en fin ramme for en 17. mai som vi for alltid kommer til å huske som annerledes. Vi håper? mange blir med oss via skjermen på denne store dagen, sier operasjef Randi Stene.

Sammen med Desta Marie Beeder og Espen Fiveland skal Yvonne Fondenes og Rune Kjos lede sendingen på nasjonaldagen. «God 17. mai Norge» starter på Aker Brygge under ledelse av Desta Marie Beeder og Espen Fiveland. «God 17. mai Norge» sender fra kl 07.00 til 17.30.

Samhold og festfølelse står i fokus når «God morgen Norge»-gjengen inviterer til feiring. De skal ut i landet å vise hvordan folk feirer. Det blir en historietime fra Eidsvoll med Alex Rosén, og 17. maifrokost hos Petter og Vendela der blant annet Jan Thomas dukker opp.

Kilde: TV2 - Mer om TV2 - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook