Kjetil André Aamodt i ny NRK-satsing

25.05.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Kjetil André Aamodt tar steget inn i helgeunderholdningen på NRK til høsten. Alpinlegenden blir programleder i et helt nytt TV-konsept, «Familiens ære».


Foto: Maiken Amanda Brennås/NRK

«Familiens ære» er en konkurransedrevet realityserie som tar utgangspunkt i et spesielt fenomen i idretten. Deltakerne er kjente idrettsprofiler og deres barn, som selv gjør karriere i norsk og internasjonal idrett. I programmet skal vi bli kjent med noen av disse utøverne – foreldre, sønner og døtre – og også resten av familiene deres.

I «Familiens ære» deltar seks idrettsfamilier som gir oss et nært og eksklusivt innblikk i livet på hjemmebane. Samtidig utfordrer de hverandre i ulike konkurranser på noen av Norges største sportsarenaer. Her kjemper foreldre og barn for sin families ære. De er alle gode i sin idrett, men hvilken familie er den mest allsidige? Alle deltakerne er med gjennom samtlige episoder, til vinnerne kåres i siste program.

Programleder Kjetil André Aamodt gleder seg til mange spennende konkurranser mellom foreldre/barn-duoene innenfor ulike disipliner. Minst like engasjerende lover han det skal bli å ta del i hverdagslivet til deltakerne.

– Svært mange nordmenn har barn som deltar i breddeidrett, sier Kjetil André Aamodt. – I programmet kommer vi inn på temaer som opptar mange. Hvordan har disse idrettsprofilene inspirert sine barn til å drive idrett og ta det langt? Skal man tenke bredde eller toppe, hvor tidlig skal man spesialisere, og hvilke metoder fungerer best? Og ikke minst, hva er best for barna?

Familiens betydning for utøvere som lykkes i idretten er en rød tråd i «Familiens ære».. Programlederen gir selv mye av æren for sin utrolige karriere til faren, tidligere landslagstrener i alpint Finn Aamodt. Kjetil André Aamodt er tidenes mestvinnende norske alpinist. Med 20 OL- og VM-medaljer har han flere pallplasser i internasjonale mesterskap enn noen annen alpinist i verden. Etter at han la opp i 2007, har han blant annet vært ekspertkommentator og programleder i NRK Sport.

Opptakene hjemme hos deltakerne i «Familiens ære» er allerede i gang. Konkurransene blir innspilt i siste halvdel av juni på ulike arenaer, deriblant Bislet stadion, Holmenkollen nasjonalanlegg, Ullevål stadion og den nye skihallen Snø. Hvilke idrettsfamilier som skal delta i programmet, vil bli gjort kjent i forbindelse med innspillingen.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook