Ny, avslørende dokumentar på HBO

10.09.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

24. september slipper HBO en ny og avslørende dokumentar fra den prisvinnende regissøren Alex Gibney


FOTO:HBO

Dokumentaren i to deler er regissert av Emmy- og Oscarvinnende Alex Gibney, som også står bak de kritikerroste dokumentarene Going Clear: Scientology and the Prison of Belief og The Inventor: Out For Blood In Silicon Valley. Agents of Chaos belyser Russlands innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016, og inneholder helt nye avsløringer fra rapporten til etterretningskomiteen i det amerikanske senatet som nylig ble offentliggjort.

Agents of Chaos er et resultat av mange års rapporter om Russlands innblanding i valget i 2016. Med aldri tidligere vist materiell og avslørende klipp, dykker dokumentaren ned i de detaljerte planene om å underminere demokratiet i USA. Dokumentaren viser også hvordan de såkalte «kaosagentene» ikke nødvendigvis var russiske, men også korrupte, amerikanske nøkkelpersoner som hjalp Russland med å påvirke den intetanende amerikanske allmennheten.

Ved å stikke hull på konspirasjonsteorier fra hele det politiske spektrumet, gir dokumentaren en nyansert tolkning av hva som hendte i 2016. I samtaler og intervjuer snakker flere personer om hendelsene for første gang. Blant andre den ledende aktoren i Mueller-utredningen, Andrew Weissman, den tidligere FBI-sjefen Andrew McCabe, tidligere CIA-sjef John Brennan, Trumps tidligere kampanjerådgiver Carter Page, Trump-kollega Felix Sater, sjefsredaktøren for det russiske nyhetsbyrået Margarita Simonyan, og det amerikanske sikkerhetsrådets Celeste Wallander, som er overbevist om at ”anti-Clinton-hacking” var bestilt av russisk etterretning.

Alex Gibney har regissert første del av dokumentaren, og den andre i samarbeid med Alberto Botena. De to er også produsenter i samarbeid med Kara Elverson. Ansvarlige produsenter er Lowell Bergman, Stacey Offman og Richard Perello, samt Nancy Abraham og Lisa Heller fra HBO. Agents of Chaos består av to deler, som begge blir tilgjengelig den 24. september, kun på HBO Nordic.

Kilde: HBO - Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook