Nytt program inn i gullrekka

15.09.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Seks kjente idrettsprofiler og barna deres, som også er toppidrettsutøvere, skal konkurrere sammen om familiens ære. Alpinlegenden Kjetil André Aamodt er programleder.


FOTO: PER HEIMLY / NORDISK FILM TV/NRK

«Familiens ære» er en helt nytt NRK-program som går inn i gullrekka på fredager. Det tar utgangspunkt i et spesielt fenomen i idretten: Deltakerne er kjente idrettsutøvere og deres sønner og døtre, som selv gjør eller har gjort karriere i norsk og internasjonal idrett.

De seks idrettsfamiliene gir oss et nært og eksklusivt innblikk i livet på hjemmebane. Samtidig utfordrer de hverandre i ulike konkurranser på noen av Norges største sportsarenaer. De er alle gode i sin idrett, men hvilken familie er den mest allsidige?

Alle deltakerne er med gjennom samtlige episoder, til vinnerne kåres blant tre finalepar i siste program.

Deltakerne er:

 • Team Hjelmeset: Lars Agnar (18) og Odd-Bjørn (48), langrenn
 • Team Hattestad: Julie (18), håndball, og Trine (53), friidrett
 • Team Thoresen: Patrick (36) og Petter (58), ishockey
 • Team Svele: Mia (18) og Bent (58), håndball
 • Team Maaseide: Birgitte (17) og Bjørn (51), volleyball
 • Team Haltvik: Katinka (28), håndball/beach håndball, og Trine (55), håndball

  Første episode sparkes i gang i ærverdige Holmenkollen. Her skal deltagerne konkurrere både med gevær og i luftige svev på Oslos tak. Vi blir også med hjem til familien Svele på Furnes og familien Maaseide i Stavanger.

  I senere episoder skal vi til idrettsarenaer som Bislet stadion, Ullevål stadion, skihallen Snø, Frognerbadet og Frogner Stadion. «Familiens ære» ble spilt inn på våren og forsommeren 2020.

  Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook