Stjernestøv, ny julekalender på NRK

17.11.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Stjernestøv er et moderne eventyr om å feire jul for første gang etter en skilsmisse, oppleve endring i livet og å få til nye vennskap.


Foto: Daniel McStay Grafikk: Joachim Barrum/Susanne Flender/Jørn Veberg/NRK

I NRKs helt nye julekalender, Stjernestøv, møter vi Jo (spilt av Edvard) som flytter til et nytt sted etter at foreldrene hans skiller lag. Jo misliker alt det nye og vil bare at alt skal være som før.

Faren til Jo, Steinar (spilt av Morten Svartveit), er astronom, og sammen ser de to ofte på stjernehimmelen. Pappa sier at når de savner hverandre, kan de begge se på Nordstjerna, for det er kompasset til alle stjerner. Når alt går galt på det nye stedet, finner Jo Nordstjerna, men så skjer det utrolige: den slukker!

Like etterpå oppdager Jo at det bor ei jente med magiske krefter på loftet. Jenta heter Elly (spilt av Camilla) og kommer fra stjernefolket i Nord. Hun kan ikke komme seg hjem før Nordstjerna lyser igjen, og hun trenger hjelp av Jo. Sammen med Elly skjer de mest utrolige ting, og da det også viser seg at det er noen som er ute etter henne, blir det en helt spesiell og spennende desember.

Stjernestøv» er NRKs første egenproduserte julekalender siden «Snøfall» i 2016.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook