Annonse

Lag julemat som en stjernekokk

02.12.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om DIVERSE

Åtte stjernekokker gir deg sine beste juleoppskrifter i ny filmserie fra Matprat og Matkanalen.


Reneé Fagerhøi og Mette Beate Evensen. Foto: Matkanalen

Julestemningen er på topp når åtte av Norges beste kokker møtes på MatPrat-kjøkkenet for å lage sine favorittretter. Den fem episodene i serien «20 år med MatPrat» er et resultat av et samarbeid mellom to av landets fremste aktører på matinspirasjon, MatPrat og Matkanalen. Blant de åtte stjernekokkene finner du Reneè Fagerhøi fra Bula Bistro i Trondheim:

- Vi har noen av verdens aller beste råvarer i Norge som vi bør være så sjukt stolte av. Derfor må vi alltid prioritere å vise frem, handle og lage mat med norske råvarer. Heia bøndene! sier Fagerhøy, og roser kollega Mette Beate Evensen, som hun lager surf and turf sammen med i neste episode:

- Jeg koste meg altså så masse på opptak med Mette. Jeg håper forbrukerne lar seg inspirere til å tenke litt annerledes, handle lokalt og norsk, og ikke minst bli inspirert til å prøve nye retter.

Det er første gang MatPrat og Matkanalen samarbeider redaksjonelt, og tidspunktet er ingen tilfeldighet. Både MatPrat og Matkanalen feirer jubileum i år, den yngste fyller fem, mens den eldste er en godt voksen 20-åring. - Ja, vi feirer 20 år med MatPrat nå i år, smiler Marketingsjef hos MatPrat Mariann Sletten.

- I løpet av disse årene har vi gjort det vi kan for å inspirere det norske folk hjemme på kjøkkenet. Dette målet deler vi med Matkanalen, som også er opptatt av å spre matglede, og vi har lenge hatt lyst til å samarbeide med dem. Vi ser at det er blitt stadig viktigere for folk å vite mer om hvor maten kommer fra, og med denne serien ønsker vi å gi en hyllest til norsk mat. Derfor har vi fått med oss noen av de beste kokkene i landet, som gjør en fantastisk jobb med å foredle norske råvarer i sine restauranter rundt om i landet. Og når de gikk i gang her på MatPrat-kjøkkenet, ble dette en skikkelig vinnerkombo.

De åtte kokkene du møter i serien «20 år med MatPrat» på Matkanalen er: Even Ramsvik, Atli Már Yngvason, Reneé Fagerhøi, Mette Beate Evensen, Vinay Tangen, Christopher Haatuft, Kaja Rambæk Holmboe Bang og konditor Sverre Sætre. Den første episoden er tilgjengelig på Matkanalen allerede, og de neste episodene kommer utover i desember.

Kilde: Matkanalen - Mer om DIVERSE - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse