Annonse

Ny programleder for Mesternes mester

09.03.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Aksel Lund Svindal overtar stafettpinnen når Dag Erik Pedersen nå takker av som programleder for Mesternes mester.


Aksel Lund Svindal - FOTO: SUNNIVA LUCA VELIZ PEDERSEN / RUBICON TV/NRK

Alpinlegenden ble nylig kåret til vinner av Mesternes mester 2021 etter en dramatisk finale. Nå skal han selv lede det populære programmet.

– Jeg er virkelig stolt og smigret over å bli spurt, sier Aksel Lund Svindal. – Det var veldig overraskende, og neppe noe jeg ville ha tenkt på å gjøre hvis jeg ikke selv hadde vært med i Mesternes mester denne sesongen. Jeg fikk oppleve på nært hold hvor utrolig profesjonell denne produksjonen er, og resultatet ble fantastisk bra. Så dette har jeg lyst til å fortsette å være en del av.

Svindal gleder seg til å være med på å bygge programmet videre nå som Dag Erik Pedersen gir seg. – Det er store sko å fylle etter Dag Erik, som virkelig takker av på topp. Så jeg må bare prøve å gjøre det på min måte og ta det som en utfordring, sier Svindal.

Dag Erik Pedersen, som har ledet Mesternes mester gjennom 12 sesonger, meddelte i går at han ikke blir å se i den neste utgaven av programmet. Med den tidligere stjernesyklisten ved roret har Mesternes mester vokst til å bli NRKs mest sette programserie. Årets sesong har hatt tidenes høyeste seertall med 1,5 millioner seere i snitt pr. episode.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen takket i går Dag Erik Pedersen for å ha bidratt til en av NRKs største TV-suksesser. Nå ønsker han Aksel Lund Svindal velkommen om bord.

– Det har vært nesten umulig å se for seg for seg en «verdig» arvtaker til Dag Erik når den perioden i Mesternes mester skulle ta slutt. Aksel er det. Vi har blitt enda bedre kjent med Aksel i denne sesongen av Mesternes mester. Sterkere kandidat, i alle betydninger, til å bringe Mesternes mester videre finnes ikke. Vi gleder oss til neste sesong allerede, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Innspillingen av neste sesong vil foregå i Norge i juni. TV-premieren blir som vanlig på nyåret.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse