Annonse

Rima Iraki tar over Uriks på NRK

28.05.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Rima Iraki tar over stafettpinnen etter Gry Blekastad Almås.


Rima Iraki - FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Dagsrevyens Rima Iraki blir den nye programlederen i NRKs utenriksmagasin Urix. Hun tar over etter Gry Blekastad Almås som har ledet programmet i sju år og fra i høst blir NRKs nye korrespondent i London.

Iraki har to bachelorgrader; en i journalistikk og en i internasjonale relasjoner fra University of Queensland i Australia. Nå gleder hun seg til å fordype seg i utenriksstoff. Hun begynner som programleder for Urix til høsten og første sending er 8.september.

– Utenriks har alltid stått mitt hjerte nær. Og så gleder jeg meg veldig til å jobbe tettere på de dyktige kollegene i utenriksavdelingen. Der finner du noe av den tyngste kompetansen på dette feltet i Norge, sier 38-åringen.

– Samtidig er det et program som har klart å fornye seg, være nyskapende og tilpasse seg den nye medievirkeligheten. Det skal vi fortsette med for å nå enda flere med det fantastiske innholdet vårt, sier hun.

Rima Iraki startet journalistkarrieren sin i VG og har jobbet som programleder i Dagsrevyen siden 2014. I 2020 og i år ledet hun TV-programmet «Festen etter fasten» som markerer avslutningen av fastemåneden ramadan. Programmet vant prisen Årets nyskapning under utdelingen av Gullruten i mai.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse