Annonse

Kristin Monstad blir ny NRK-redaktør

01.06.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Kristin Monstad (49) blir ny distriktsredaktør i NRK Vestfold og Telemark. Hun tiltrer 10. august.


Kristin Monstad - FOTO: INGER BOLDVIK / NRK

Monstad har ledet redaksjoner med flere avdelinger for innholdsproduksjon i ti år, først som nyhetsredaktør i Tønsbergs Blad og i nær seks år som ansvarlig redaktør i Drammens Tidende. Kristin Monstad startet sin journalistkarriere i NRK Vestfold i 1994. Hun jobbet også et år som politisk journalist på samme sted i 2001-2002.

- Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til media og NRK. Årene i NRK ga meg en fantastisk journalistisk grunnmur å bygge videre på. Jeg er stolt og takknemlig over å få muligheten til å lede arbeidet med å utvikle journalistikken og bygge laget i et ganske nytt fylkessamarbeid. Jeg er motivert av at NRK har en tydelig ambisjon for den undersøkende journalistikken. Målet er å sette regional og nasjonal dagsorden med enda mer viktig journalistikk fra vårt distrikt. Ikke minst gleder jeg meg til å bli kjent med alle de dyktige menneskene jeg skal jobbe med og skape resultater sammen med.

- Kristin Monstad har stort engasjement for NRK sitt samfunnsoppdrag både regionalt og nasjonalt. Hun er en leder med sterk journalistisk drivkraft og et brennende hjerte for den undersøkende journalistikken. Hun har solid redaksjonell ledererfaring på flere nivå, og har ledet større digitale endringsprosesser. Sammen med de to redaksjonene i Porsgrunn og Tønsberg er jeg sikker på at hun med sitt engasjement for kvalitet i journalistikken vil bidra til at NRK når ut med mer innhold til beste for publikum, sier regionredaktør i NRK Sør-Øst, Heidi Pleym.

I 2019 gikk Monstad fra jobben som ansvarlig redaktør i Drammens Tidende til jobben som sjef for kommunikasjon og samfunnskontakt i togselskapet Go-Ahead Norge, hvor hun valgte å slutte i fjor. De siste månedene har hun fordypet seg i merkevarestrategi og jobbet med å etablere egen konsulentvirksomhet.

Hun har jobbet som journalist i både Østlands-Posten og Tønsbergs Blad. Hun har mottatt to Skup-diplomer og en rekke andre priser for undersøkende journalistikk, både som journalist og redaktør. Kristin Monstad er opprinnelig fra Lardal og bor på Nøtterøy.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse