Annonse

NRK sender direkte fra Pride

15.06.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Fredag 25. juni blir det en regnbuefarget direktesending fra Spikersuppa i Oslo. Her skal NRK ta pulsen på Pridefeiringene i hovedstaden og i resten av landet.


Benjamin M. Silseth og Silje Nordnes. FOTO: CATO INGEBRIGTSEN / NRK

Silje Nordnes og Benjamin M. Silseth skal lede sendingen, mens Else Kåss Furuseth skal være utegående reporter. - Det er en stor ære å få være med og lede dette historiske programmet, og det sammen med Benjamin, sier Silje Nordnes.

Hun er kjent som mangeårig programleder på P3 Morgen frem til 2019. De siste årene har hun ledet store Tv-sendinger som Maskorama og Melodi Grand Prix.

- Pride er en stor bevegelse som rommer mange og her har vi en mulighet til å inkludere, vise frem mangfoldet og skape fellesskap. Og selv om vi sender fra Oslo så skal vi også vise frem feiringer og markeringer fra hele landet, sier Silje.

Benjamin M. Silset har vært programleder både på radio og TV, blant annet ledet han realityserien Trekant på NRK. Han lager nå podkasten «Baarli og Benjamin går i terapi» sammen med sin forlovede, Niklas Baarli. Benjamin jobber til daglig som psykolog.

- Jeg synes det er helt fantastisk at NRK skal lage en Pridesending, og gleder meg masse til å stå i Spikersuppa og markere Pride. Veldig gøy å gjøre det sammen med Silje også, og jeg vet at vi begge ser på Pride som meget viktig – og det er litt ekstra stas, sier Benjamin.

En halv million mennesker deltok på Oslo Pride for to år siden, noe som gjør dette til et av de største arrangementene i landet. Pride er en stor og viktig fest for de skeive, men også for alle som støtter likeverd og mangfold i samfunnet. - Derfor føles det riktig og på høy tid for oss som allmennkringkaster å være med og dekke denne begivenheten, sier prosjektleder i NRK Mads Tørklep.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse