Annonse

Slik blir Amandafesten på NRK

18.08.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

– Norsk film er i vinden som aldri før, og denne kvelden blir en fest for alle som elsker film, sier programleder Mona B. Riise. Lørdag 21. august er det Amandafest på NRK2 og P2.


Mona B. Riise og Odd-Magnus Williamson. FOTO: ESPEN SOLLI / NRK

Mona B. Riise og NRK-kollega Torkil Risan har med seg skuespiller Ine Wilmann i studio for å diskutere årets filmer og nominasjoner og gi seere og lyttere det beste utgangspunktet for å følge prisutdelingene.

«Amandafesten» sendes 21. august på NRK2 kl. 19:30 og på P2 fra kl. 19:00. Prisutdelingsshowet fra Festiviteten i Haugesund kan sees i sin helhet på nrk.no/kultur. Birger Vestmo fra Filmpolitiet er på plass i Haugesund, der Odd-Magnus Williamson leder prisshowet i Festiviteten.

Riise mener det lages mye god og interessant film av norske filmskapere for tida, og er spent på å se hvem som stikker av med hvilke priser. – Det er stor variasjon i temaer, stil og hvem de treffer, her fins det store skuespillerprestasjoner, rørende øyeblikk og masse humor, sier Riise.

Sendingen på NRK2 og NRK P2 blir en kombinasjon av høydepunkter fra showet og underholdende bakomprat om de aktuelle norske filmene.

– Mange av filmene har fått lite kinovisning i dette vanskelige året, derfor er det desto viktigere å snakke om dem så publikum får opp øynene for de historiene som fortelles. Blant de nominerte fins det filmskapere og skuespillere jeg tipper vi kommer til å se mye mer fra i årene som kommer, sier prosjektleder i NRK Kultur, Anne Bøhler.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse