Furia på Viaplay 26. sept., se teaser

20.08.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group/Viaplay

Ventetiden er snart over for Monsters politiske dramaserie Furia fra serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen. Søndag 26. september slippes alle åtte episodene på Viaplay. Se den offisielle teaseren nedenfor.


Foto: NENT Group

Fra Åndalsnes til Berlin. Trusselen fra høyreekstreme krefter skildres på norsk og internasjonal jord i Viaplays nyeste dramaserie Furia, som har fått premieredato 26. september på strømmetjenesten.

Ragna (Ine Marie Wilmann) jobber på Romsdalens flotteste turiststed, men lever et mørkt liv på nettet i det skjulte. Til det samme stedet ankommer politimannen Asgeir (Pål Sverre Hagen), som sammen med datteren må holde en lav profil, i skjul for den russiske mafiaen.

Furia er Viaplays neste norske produksjon etter seerfavorittene Delete Me og Pørni ble sluppet i våres. Serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen beskriver det som et «enormt press» å være neste Viaplay-produksjon, vel vitende om at Henriette Steenstrups Pørni ble hyllet som en av tidenes beste norske serier.

– Pørni er noe av det beste jeg har sett på TV noensinne, så dette blir virkelig som å hoppe etter Wirkola. Samtidig er jo hele Furia-gjengen vilt glade på Henriette Steenstrups vegne, og utrolig takknemlige for at hun har åpnet nordmenns øyne for at Viaplay er den soleklart største aktøren for skandinaviske serier, forteller Eriksen.


Kilde: Youtube/NENT Group

Emmy-vinner Eriksen melder ubeskjedent at han har globale ambisjoner med den politiske thrillerserien. – Én gang hvert fjerde år stopper verden opp og retter øynene mot Norge og Nordens dramaprodukter. De skjedde med Forbrytelsen, Borgen, Broen og Skam, og målet vårt er at Furia også skal klare det, sier Eriksen.

Lidenskapen er ekte og ambisjonene globale, men budskapet i Furia er enda viktigere. Som selvutnevnte «bygdefolk» ønsker Eriksen og konseptuerende regissør Magnus Martens å skildre at farlige ideologier kan gro på vakre plasser, usynlig for alle rundt dem. Martens har det siste tiåret har regissert for en rekke serier i USA som Fear the Walking Dead, Good Behaviour og Banshee.

– Det var historien i Furia som fikk meg til å ville jobbe i Norge igjen. Vi skal vise at ekstremister lever og ser ut som vanlige folk. De farligste blant oss barberer ikke hodene eller går med uniform i gatene. Dette er viktig tematikk som preger Norge, Europa og hele verden, forteller regissør Magnus Martens.

– Vi bruker spenningselementer for å fortelle en svært viktig historie. Den kan tidvis oppleves brutal, men gjennom alt vi har gjort har vi ønsket å formidle noe viktig og ekte. Og vi trengte å fornye den nordiske krimmen visuelt for å få det til. Så dette har både vært viktig og faglig interessant for meg som regissør, sier Martens.

Mer om Viaplay / Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook