Annonse

Et sant, sunt helvete i 16 uker

07.09.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Denne høsten har Martin Johnsrud Sundby og Anette Skarpaas Ramm 112 dager på seg til å oppfylle seks norske kjendisers forventninger om en sterk, sunn og lettere kropp, når innspillingen av TV-serien 16 ukers helvete starter opp.


Foto: Morten Bendiksen

Etter halvannet år med mer eller mindre tvungen stillesitting drømmer mange nordmenn om en sterk kropp og et godt liv. Det finnes like mange treningsmetoder som det finnes mislykkede forsøk, men nå skal Jørn Hoel, Trine-Lise Olsen, Sandeep Singh, Håvard Lilleheie, Agnete “Agnetesh” Husebye og Christer Falck gjøre gjøre sitt aller beste til å gjennomleve 16 ukers helvete. Innspillingen, hvor deltakerne selv må ta ansvar for å følge det strenge kostholds- og treningsregimet, har nettopp startet, og det er med skrekkblandet fryd de ser frem imot de neste månedene.

– Da pandemien startet gikk jeg ned i en kjeller og startet med strømmekonserter, og etter et halvt år hadde en liten kul festet seg på magen. Så gikk jeg ned i en ny kjeller og begynte å selge norske albumklassikere på cd, og et halvt år etter hadde kulen doblet seg i størrelse. Nå skal kulen bort, og siden jeg er både lat, lubben og uten motivasjon, måtte det en verdensmester i langrenn og en ernæringsekspert til for å la meg overtale. Nå er jeg på dag fem av opplegget og er i kjelleren for tredje gang på ett og et halvt år. Jeg er spent på hvordan jeg ser ut når jeg atter en gang kommer opp av kjelleren, sier deltaker Christer Falck.

I 16 uker skal de seks deltakerne gjennom beintøff styrke- og mosjonstrening og streng diett, alt i håp om å nå makeløse resultater. Programmet er ingen konkurranse, de har bare seg selv og sine forventninger å måle seg etter, og de har alle forskjellige målsettinger de vil nå. Felles for dem alle er at de vil ha en sunn og sterk kropp. Til å hjelpe seg gjennom de 112 krevende dagene fremover har de to mentorer. Langrenns-stjerna Martin Johnsrud Sundby skal gi deltakerne tips og veiledning for å komme i gang med treningen og til å holde motivasjonen oppe. Klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm skal gi både deltakere og seere nyttige råd om kosthold og matlaging.

– Jeg gleder meg til å hjelpe deltakerne med å få dette til i praksis, gjennom å vise hvordan man bruker mye råvarer og store mengder frukt, bær og grønnsaker for å nå målet om en sunnere kropp. 16 ukers helvete er jo ikke noe man skal leve med, men en pangstart på en livsstilsendring, som kan gi store resultater på kort tid. Det er gøy å få vist hvor gode resultater man kan kan oppnå ved å gjøre endringer i kosthold og fysisk aktivitet, og hvordan det kan gi enorme helsegevinster, sier ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm.

16 ukers helvete kommer på discovery+ i 2022. Programmet er basert på konseptet Den Stora Hälsoresan, som har gått i to sesonger i Sverige og kan strømmes nå på discovery+.

Kilde: TVNorge/Discovery - Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse