Annonse

9/11-markering hele dagen på National Geographic

10.09.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om DIVERSE

11. september er det 20 år siden de dramatiske hendelsene i USA. National Geographic markerer det med dokumentarer hele dagen, blant annet den helt nye serien «9/11: One Day in America».


Foto: NIST, National Geographic

Dokumentarserien består av seks episoder, på totalt syv timer, og sendes på National Geographic hele kvelden den 11. september, fra kl 19.00. «9/11: One Day in America» forteller en dramatisk historie om hendelsene og angrepene på New York, Washington D.C. og Pennsylvania den 11. september i 2001, sett gjennom øynene til vitner, helter og overlevende.

Serien markere 20-årsdagen for de tragiske hendelsene, med historier fra det første flyet traff nordre tårn til de siste overlevende ble dratt ut av ruinene.

For å lage dokumentarserien så filmskaperne gjennom 951 timer med arkivfilm, hvor noe av det aldri har blitt vist før. Det inkluderer blant annet opptak som er tatt av tårnene fra leiligheter og gater i nærheten, fra området foran tårnene, rett etter at flyene har truffet, og film fra det omfattende redningsarbeidet som foregikk gjennom hele dagen.

Resultatet ble syv følelsesladde timer som tar deg med tilbake til den fatale dagen for 20 år siden, og går i dybden på hvordan denne hendelsen påvirket livene til utrolig mange mennesker. Her får du blant annet innblikk i heltemodig innsats fra folk som var villig til å ofre alt for å redde helt fremmede mennesker.

Over en periode på tre år intervjuet filmskaperne 54 av de involverte personene i totalt 235 timer, så de kunne fortelle den omfattende og personlige historien om sine opplevelser den 11. september 2001.

Vi får blant annet høre fra den første brannsjefen som ankommer, en brannmann som akkurat klarer å komme seg ut av det nordre tårnet før det faller sammen, helsepersonell som forteller om deres dramatiske jakt på overlevende i kaoset, og forbipasserende som deler deres historie om hvordan de ble fanget inni i tårnene, under mengder med betong, og senere reddet ut.

Serien er laget i samarbeid med 9/11 Memorial & Museum, og er utviklet og produsert av det Emmy-vinnende produksjonsselskapet 72 Films og ansvarlige produsenter er Emmy- og Academy Award-vinnende Dan Lindsay og T. J. Martin.

Kilde: National Geographic - Mer om DIVERSE - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse