Ronja Røverdatter blir TV-serie

13.09.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group/Viaplay

Nordic Entertainment Group (NENT Group) og Filmlance International, en del av Banijay, samarbeider med Astrid Lindgren AB om å produsere Astrid Lindgrens verdensberømte historie om Ronja Røverdatter som en ny Viaplay Original for hele familien i fantasy-sjangeren.


Foto: NENT Group

Viaplays kommende, nordiske storsatsning Ronja er skrevet av Broen-skaperen Hans Rosenfeldt, regissert av Lisa James Larsson (Victoria) og vil ha banebrytende visuelle effekter. Serien er en milepæl i etableringen av NENT Groups posisjon som den ledende produsenten av nordisk innhold i verdensklasse for et lokalt og internasjonalt publikum. Ronja har eksklusiv premiere på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay i 2023 med tolv episoder fordelt på to sesonger.

Ronja Røverdatter er blant de mest kjente bøkene av Astrid Lindgren, som også er en av verdens mest oversatte og bestselgende forfattere med mer enn 75 utgitte bøker. Arbeidene hennes er oversatt til over 100 språk og solgt i mer enn 165 millioner eksemplarer, og har blitt produsert som mer enn 70 spillefilmer og TV-produksjoner. I tillegg til Ronja Røverdatter har Astrid Lindgren laget Pippi Langstrømpe, Emil i Lønneberget og Barna fra Bråkmakergata.

Serien Ronja følger eventyrene til en ung jente som blir født inn i en gjeng med røvere i et middelaldersk skandinavisk slott. Når Ronja vokser opp, oppdager hun at skogen rundt kan være et magisk, og noen ganger farlig, sted fylt med merkelige skapninger. Men når Ronja møter unggutten Birk fra en rivaliserende gjeng, er det begynnelsen på en mørk familiefeide, samtidig som en beryktet fogd kommer for å rydde skogen for røvere en gang for alle. Ronja og Birk rømmer inn i skogen for å klare seg på egen hånd.

– Ronjas selvtillit og kompleksitet gjør henne til en av mine absolutte favorittkarakterer. Denne klassiske historien om en sterk og uavhengig jente har alltid vært forut for sin tid, og de underliggende temaene om vennskap, nærhet til naturen og spørsmålstegn ved egne fordommer er så relevante selv i dag. Det er et privilegium å jobbe med dette fantastiske og kreative teamet for å ta Ronja ut til Viaplay-seere i hele verden. Dette prosjektet viser hvor raskt ambisjonene våre vokser. For en nordisk historieforteller som NENT Group er det flott å få muligheten til å jobbe med en av Astrid Lindgrens historier, sier innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam.

Produksjonen av Ronja foregår i nært samarbeid med Astrid Lindgren AB. – For Astrid Lindgren AB er den kunstneriske kvaliteten alltid det viktigste. Som Astrid Lindgren gjorde i sin tid, streber vi alltid etter å jobbe med de beste skaperne. Vi har jobbet tett med det kreative teamet, og vi føler oss helt sikre på at den nye versjonen av Ronja Røverdatter vil leve opp til våre høye ambisjoner, sier Cilla Nergårdh, administrerende direktør i Astrid Lindgren AB.

Casting til Ronja pågår i disse dagene og mer informasjon kommer etterhvert. Den svenskspråklige serien er produsert av Bonnie Skoog Feeney og Mattias Arehn for Filmlance International med Sara Askelöf som eksekutiv produsent i NENT Group.

– Vi har vokst opp med Ronja, akkurat som så mange andre, og vi er veldig stolte og beæret over dette flotte oppdraget. Historien om Ronja er en tidløs historie om kampen for å finne sin egen plass i verden, å gå sin egen vei og å være sin egen person. Alt dette i en verden som er komplisert, farlig, men samtidig fantastisk og magisk. Med NENT Groups enorme støtte ønsker vi å produsere en serie som er et episk og spennende eventyr, samt en hyllest til naturen, for hele familien, sier Mattias Arehn og Bonnie Skoog Feeney, produsenter for Filmlance.

Mer om Viaplay / Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook