Annonse

Ny NRK-serie til seriefestivalen i Cannes

24.09.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Den nye dramaserien Jordbrukerne på NRK er tatt ut til hovedkonkurransen under den internasjonale seriefestivalen i Cannes 8-13. oktober. Den kommer på TV 21. oktober.


Hina Zaidi, Ayaz Hussain, Jonas Strand Gravli, Arben Bala og Nader Khademi. Foto: Dag Jensen/Rubicon/NRK

Jordbrukerne følger en gruppe unge menn fra Oslos østkant som flytter til en gård i billedskjønne Telemark. De later som de er drevet av en felles interesse for landbruk, men egentlig har de helt andre og større planer.

Livet på landsbygda viser seg å være ganske annerledes enn de unge mennene har sett for seg, og alt fra nysgjerrige naboer og en stor flokk geiter, til et etableringstilskudd fra kommunen putter kjepper i hjulene for dem.

Én ting leder til en annen, og mer eller mindre mot sin vilje ender gutta fra Oslo opp med å gründe Norges første halal gardsysteri. Jordbrukerne er en historie om fellesskap og tilhørighet, og om å finne mening i livet der du minst venter det.

Jordbrukerne er produsert av Rubicon for NRK. I hovedrollene finner vi Nader Khademi, Ayaz Hussain, Jonas Strand Gravli, Arben Bala og Erika Strand Mamelund.

- Å bli plukket ut til konkurransen i Cannes er en stor ære, og en solid klapp på skulderen til Izer, Nader og hele den talentfulle gjengen som har laget denne serien. Vi er kjempestolte, sier Anne Bjørnstad som sammen med Izer Aliu har skrevet serien.

- Det er kun ti serier i verden som er plukket ut til festivalen i Cannes. At Jordbrukerne er en av de ti gjør meg jublende glad. Det er en bekreftelse fra en krevende jury å bli nominert til pris. Det er stas, men aller mest gleder jeg til å dele denne serien med NRKs publikum 21. oktober, sier Tone Rønning som er prosjektsjef i NRK Drama.

Jordbrukerne er nominert i en rekke kategorier, og svaret på hvordan det går med serien som har verdenspremiere i Cannes 12. oktober, får vi under prisutdelingen 13. oktober.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse