Annonse

NRK følger VM i bryting i Norge

04.10.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

For første gang går et verdensmesterskap med alle stilarter i bryting på norsk jord. Du kan følge medaljejakten til Norges beste brytere på NRK mellom 6. og 10. oktober.


Carl Andreas Wold og Ole Rolfsrud. Foto: NRK

Hver dag gjennom VM er det norske utøvere i aksjon i ulike vektklasser og det skal kåres verdensmestere hver dag. Grace Bullen er første medaljehåp ut onsdag, med mulig finale torsdag. Oskar Marvik skal i ilden første gang på fredag, mens Stig-Andre Berge og Morten Thoresen blir begge å se på matta lørdag, med mulig medaljekamp søndag.

Onsdag, torsdag og fredag går vi direkte fra kl. 16.15, med semifinaler og finaler fra Jordal utover ettermiddagen og kvelden fram til kl. 21.00.

Lørdag blir det VM-sending hele dagen fra kl. 11.00 til 21.00, mens søndagen starter VM-dagen kl. 16.00. og varer til kl. 19.00. Sendingene starter hver dag på NRK1, og går i løpet av kvelden over på NRK2.

Programledere i VM-studioet er Ole Rolfsrud, mens Carl Andreas Wold kommenterer sammen med Mats Rolfsen. – Det blir magisk å jobbe med brytegjengen. Så mange historier, figurer og herpa kropper! Jeg håper på store norske øyeblikk på hjemmebane med fulle tribuner, norske medaljer og gledestårer. Jeg ser fram til å se hvordan «Tåsen-plogen» Oscar Marvik vil forsyne seg av medaljefatet, men er aller mest spent på avskjeden til Stig-André Berge i hans aller siste mesterskap, sier programleder Ole Rolfsrud.

I dokumentarserien «Hodet i klemme» har seerne de siste ukene kunnet følge bryterne Felix Baldauf, Grace Bullen, Stig-André Berge og Morten Thoresen og deres oppkjøring fram mot OL og VM. Verdensmesterskapet på hjemmebane i Oslo går imidlertid uten Felix Baldauf, som må stå over på grunn av langvarige skadeproblemer. Nå blir han i stedet NRKs ekspertkommentator i studio under VM-sendingene onsdag, torsdag og fredag.

Baldauf sier det blir blytungt å sitte og se på lagkameratene istedenfor å være med selv, men at han er glad for å få muligheten til å være med i studio. – Jeg vet hvor hardt gutta og jentene jobber og hva de kan prestere. Det blir stort til å se gutta og jentene i aksjon og håper på å kunne juble over gode prestasjoner, sier han.

Over 800 utøvere fra 80 land skal samles i Jordal Amfi-hallen under VM, som totalt går over ni dager fra 2. oktober, men der de største norske medaljehåpene først skal ut på matta fra onsdag 6. oktober. Nå er Baldauf spent på gjennomføringen av arrangementet. – Det virker helt surrealistisk å ha de største verdensstjernene i idretten her i Oslo. Jeg gleder meg voldsomt til å se stemningen under mesterskapet, sier han.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse