Annonse


Europeisk TV-pris til Medieoperatørene

19.10.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om DIVERSE

Det norske produksjonsselskapet Medieoperatørene vant klassen for årets beste TV-produksjon om kulturelt mangfold under Prix Europa 2021.


Foto: Medieoperatørene

De europeiske TV- og radioprisene i Prix Europa ble delt ut i slutten av forrige uke. Norge hadde flere nominerte og det ble også en vinner, i klassen Best European TV Programme of the Year 2021 about Cultural Diversity. Vinneren var "Faith Can Move Mountains" fra Medieoperatørene.

På norsk heter produksjonen Tro kan flytte fjell og den hadde premiere i påsken 2021 på NRK. - Det er gøy at en film fra en liten sunnmørsbygd får den anerkjennelsen, sier Silje Jacobsen, som har skrevet manuset og stått for regien av TV-programmet. Produsent er Ingvil Giske

- Filmen kom ut under lock down, så det å være i Europa og få anerkjennelse og oppmerksomhet for den er veldig stas. At filmen får prisen for beste Europeiske TV-program som omhandler kulturelt mangfold viser at den både er relevant og aktuell for et europeisk publikum, sier Jacobsen.

Nonner i en liten norsk bygd

Familien hennes har bidratt sterkt til at denne produksjonen ble virkelighet og arbeidet med filmen har foregått gjennom flere år: - Svigerfaren min er ordfører i bygda (og sentral i filmen), så jeg har hørt om arbeidet for et kloster på Syltefjellet i lang tid. Men det var først da nonnene flyttet til bygda i 2015 at jeg så potensiale til en historie som burde bli bli dokumentert.

- Nonnene som et nytt og spennende innslag i en liten norsk bygd, og møtene mellom dem og bygdefolket vare motivasjonen for å følge dem i så lang tid. Og selvfølgelig også selve prosjektet, å bygge et storslått kloster på toppen av et fjell midt i sentrum, til ære for Olav den Hellige. Spennende, mystisk og gøy, forteller Jacobsen.

Arbeidet med filmen har pågått i over fire år, men arbeidet med klosteret har pågått i over 30 år: - Det var jo en lang prosess over flere år, så da er det ekstra flott med denne anerkjennelsen, sier produsent Ingvil Giske.

Prix Europa er en årlig festival og konkurranse for europeisk radio- og fjernsynsbransje. Festivalen arrangeres i det gamle Funkhaus i Berlin og blir støttet av EU-parlamentet og Europarådet. Konkurransen regnes som "europamesterskapet i radio og TV". Det deles ut priser til beste produksjoner innenfor en rekke sjangre.

  • Mer om DIVERSE - Følg TVNytt.no på - og RSS:    Annonse