Annonse

Asiatisk pris til Atlantic Crossing

22.10.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

NRK-dramaserien om kronprinsesse Märthas flukt til USA stakk av med Golden Bird Prize under Seoul International Drama Awards.


Sofia Helin og Kyle MacLachlan Foto: Dusan Martincek, Cinenord/Beta Film/NRK

– Dette er superstas! For oss er det viktigste at historiene våre berører og når ut til publikum. Når man i tillegg opplever anerkjennelse fra bransjen, kan man ikke ønske seg mer, sier serieskaper og regissør Alexander Eik.

Golden Bird Prize deles ut i flere kategorier. 238 TV-serier fra 41 land deltok i årets konkurranseprogram. «Atlantic Crossing» vant juryens spesialpris.

– Ettersom Seoul International Drama Awards er den viktigste TV-dramafestivalen på den siden av kloden, håper vi prisen bidrar til å åpne det asiatiske markedet for «Atlantic Crossing», sier Eik.

«Atlantic Crossing» er inspirert av den lite fortalte historien om kronprinsesse Märtha og hennes vennskap med den amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelt.

Sofia Helin, Tobias Santelmann og Kyle MacLachlan spiller hovedrollene. Serien på i alt åtte episoder er produsert av Cinenord for NRK.

Norge har tidligere mottatt honnør under festivalen i Sør-Korea. TV 2-serien «Hvaler» mottok i 2009 Golden Bird Prize som beste miniserie, en bragd som sesong 1 av NRK-thrilleren «Mammon» gjentok i 2014. Samme år stakk også «Mammon»-regissør Cecilie Mosli av med prisen for beste regi.

– Seoul International Drama Awards er en av de store som internasjonale dramaproduksjoner kjemper om. Det at «Atlantic Crossing» klarer å følge opp «Hvaler», «Halvbroren», som vant Silver Bird i 2013, og «Mammon», viser at de senere års strategiske satsing på norsk TV-drama gir resultater, sier NRKs dramasjef Ivar Køhn.

«Atlantic Crossing» har fått mye oppmerksomhet utenfor Norges grenser. Den ble vist på den amerikanske prestisjekanalen PBS Masterpiece og har blitt solgt til i overkant av 30 land.

Serien deltok dessuten i hovedkonkurransen under TV-seriefestivalen Canneseries, og den ble tidligere i høst nominert til International Emmy i kategorien beste dramaserie.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse