Annonse

Maren Lundby blir hoppekspert på Viaplay

08.11.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NENT Group/Viaplay

OL- og VM-vinner Maren Lundby blir likevel å se i hoppbakken denne vinteren. Nå er hun nemlig klar som Viaplays hoppekspert.


Maren Lundby. Foto: Rune Bendiksen, Viaplay

Viaplay Vinter styrker hoppteamet. Nå er Norges mest suksessfulle hopper på kvinnesiden, Maren Lundby, klar som ny ekspert.

Lundby har selv vært åpen om at hun etter all sannsynlighet ikke kommer til å hoppe selv i verdenscupen denne sesongen på grunn av utfordringer knyttet til vekten. Derfor er det svært gledelig at hun likevel kommer til å være tett på hoppsirkuset. Og hovedpersonen selv gleder seg stort til å ta fatt på oppgaven.

- Dette blir en ny og spennende utfordring for meg. Jeg er lidenskapelig opptatt av hopp, og sånn sett gleder jeg meg til å prøve og formidle noe av min kunnskap videre til seerne. Fordelen for meg vil jo være at jeg er tett på en del av utøverne mellom konkurransehelgene, jeg kjenner dem godt, og jeg tror jeg vet en del om hva som foregår mellom ørene på utøverne i kampens hete. Jeg er opptatt av å fylle tiden min med fornuftige ting mellom treningsøktene jeg selv skal gjøre. Hva er vel da bedre enn å analysere skihopping? Så dette er veldig interessant og en drømmejobb for meg, sier Lundby.

At hun nå skal følge sine egne lagkamerater tett, men ikke fra toppen av hoppbakken, tror Lundby blir spesielt.

- Det blir jo selvfølgelig litt rart, men jeg kommer nok ikke til å være den med mest kritisk blikk på utøverne. Jeg vet hvor vanskelig skihopping kan være, og jeg tror jeg kan formidle mye til seerne om hvorfor det nettopp kan være så vanskelig i blant. Så jeg kommer nok til å være en hoppekspert med mye medfølelse og med et stort ønske om å sette meg inn i situasjonen til hver enkelt utøver.

Tidligere er Kasper Wikestad og Andreas Stjernen blitt presentert som en del av hoppteamet, og Lundbys ansettelse gjør at laget nå er komplett. Sportssjef i NENT Group Norge, Kristian Oma, gleder seg over at Lundby melder overgang til Viaplay.

- Maren er både et forbilde og en pionér, så vi føler oss beæret over at hun vil bruke deler av vinteren sin på våre sendinger. Som regjerende olympisk mester og verdensmester, fortsatt aktiv og bare 27 år - er dette klink blink med tanke på vår ambisjon om å snakke til alle seere når Viaplay Vinter straks smeller i gang, sier Oma.

Hoppsesongen starter lørdag 20. november. Da skal herrene i aksjon i Nizhny Tagil i Russland. Rennet starter klokken 16 på Viaplay og TV3, og er en del av en lang vintersportslørdag som starter med studiosending klokken 10 i forkant av slalomrennet fra Levi.

Mer om Viaplay / NENT Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse