Annonse

Jonis Josef i ny humorserie på TV2

15.11.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

– Jeg har fått lov til å lage det jeg vil med hvem jeg vil, og jeg kunne ikke vært stoltere! Det sier stjerneskuddet Jonis Josef om humorserien «Kasko», som kommer på TV 2 og TV 2 Play på nyåret.


Jonis Josef i rollen som Jamal i «Kasko». I bakgrunnen skuespiller Abdullahi Bashir. Foto: Lars Olav Dybvig/TV 2

I «Kasko» møter vi norsk-somalieren Jamal (Jonis Josef), som helst vil fordrive dagene med fest og moro med gjengen i kollektivet - til tross for at han snart nærmer seg 30. Når gjelden øker i takt med postkasse-noiaen innser han imidlertid at han må få seg en ordentlig jobb, og lander til slutt en stilling som etterforsker i forsikringsbransjen.

Det Jamal ikke vet er at forsikringsselskapet er desperate etter å ansette noen med minoritetsbakgrunn. De tror at Jamal som utlending har tilgang til alle utlendinger. Her skal sakene løses, så nå må Jamal oppsøke miljøer han har null forutsetning for å nå fram til. Det viser seg raskt at Jamal er overraskende dyktig, men hva skjer når streite jobb-Jamal møter dagdriver-Jamal – hvem er Jamal egentlig når voksenlivet innhenter ham? Til hans egen store overraskelse begynner Jamal selv å omfavne den nye jobbidentiteten. Problemer oppstår når den streitere delen av ham havner i konflikt med den er han i kollektivet, og han forstår at disse to identitetene ikke er forenlige.

Jamal havner stadig i situasjoner det er vanskelig å komme seg ut av, og etter hvert som ting utvikler seg må Jamal finne ut hvem han er og hvem han ønsker å være.

I hovedrollen som Jamal finner vi altså stjerneskuddet Jonis Josef, som har gjort seg bemerket både som komiker, tekstforfatter, serieskaper og skuespiller. I 2017 ble han nominert til «Komiprisen» i kategorien årets nykommer, og suksesserien hans «Kongen av Gulset» har vunnet både Gullruten-pris for årets nyskaping og Humorprisen for årets morsomste humordrama.

Josef er svært stolt av «Kasko», som han har vært med på både å skape og skrive manus til: – Jeg har fått lov til å lage det jeg vil med hvem jeg vil, og jeg kunne ikke vært stoltere!

I øvrige roller finner vi Abu Hussain, Abdullahi Bashir, Dennis Storhøi, Anette Hoff, Odd-Magnus Williamson, Ingrid Giæver, Arman Surizehi, Isak Noor, Marlene Stavrum og Henrik Farley.

«Kasko» produseres av Spark, som blant annet har produsert «Kongen av Gulset». Serieskapere er Jonis Josef og Mikael Samuelsen, som sammen med produsent Jenny Vuong også har skrevet serien. Mikael Samuelsen er også regissør.

– «Kasko» er en serie som har fokus på å formilde seriøse temaer på en morsom, leken og innovativ måte, og det mener jeg i all ydmykhet at vi har landet på. I tillegg er serien laget av en gjeng eksepsjonelt flinke og engasjerte folk i alle ledd, og jeg er veldig stolt av sluttproduktet vårt, sier Samuelsen.

«Kasko» er en del av TV 2s satsing på moderne drama. Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, tror serien både vil overraske og underholde seerne.

– Vi tror og håper at vi med «Kasko» kan være med på å sette dagsordenen– og skildre hvordan det er å få innpass i arbeidslivet som minoritet i Norge på en humoristisk og engasjerende måte. Samtidig utfordrer serien etablerte fordommer. I tillegg er jo Jonis Josef et funn av en serieskaper, komiker og skuespiller, så dette gleder vi oss til å vise frem, sier Haldorsen.

Mer om TV2 - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse