Annonse

Dette blir årets julekalender på NRK TV

17.11.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Kristiania magiske tivolitheater er et storslått juleeventyr fra gamle dager, den gang Norges hovedstad het Kristiania. Det er duket for magi, vennskap, kjærlighet og en hel del spenning hver eneste dag frem til julaften.


Grafikk: Monster / NRK

I serien møter vi ti år gamle Luka som vokser opp i fattigstrøket i Vika, rett i nærheten av Kristiania Tivoli. Luka har alltid fått høre at tivolistrøket ikke er et sted for unger, men når han en dag forviller seg inn der og til tivoliets magiske teater, oppdager han en fantastisk verden han aldri har opplevd maken til.

Luka blir stadig vekk presset av bøllene i Vikapakket som vil ha ham til å stjele for dem. Luka er fingernem og kjapp, men han er ingen lommetyv, så i stedet for å stjele, stikker han av fra pøblene og søker tilflukt i det mystiske teateret lengst inne i Kristiania Tivoli.

Men farer truer, og det blir opp til Luka og hans nye venner å slå seg sammen i kampen for å redde deres kjære teater fra den slemme og styrtrike overklassekvinnen Erle Butenschøn, spilt av Lena Kristin Ellingsen.

Lukas Langmyr Mabin (11) fra Kolbotn spiller Luka. Han landet hovedrollen bare uker før innspillingen startet. Lukas forteller at det finnes flere likhetstrekk med karakteren han spiller i årets julekalender, ikke bare at de tilfeldigvis heter nesten det samme.

– Vi er begge tøffe og tør å gå foran mange mennesker på et teater for første gang. Jeg tror vi begge er snille, men Luka er enda snillere enn meg. Han tenker på alle andre før seg selv, sier han.

Mehetabel Natnael Hailu (13) fra Oslo spiller Gabrielle, ei tøff jente med bein i nesa. Hun har full kontroll og en naturlig leder i flokken av foreldreløse teaterbarn som bor og jobber på tivolitheatret. Gabrielle er tøff på utsiden, men bærer på en stor hemmelighet som hun ikke har delt med noen, før hun møter Luka.

Mehetabel hadde mange gode opplevelser på skuespillersettet av «Kristiania magiske tivolitheater». – Mitt beste minne er siste innspillingsdag. Da var alle sammen samlet og vi koste oss skikkelig! Vi fikk gaver og kort, godteri, brus og pølser. Vi barna fikk også lov til å ta på alt i sminkerommet, både parykker, sminke og hårfarge, forteller hun.

I tillegg til en imponerende rolleliste med barneskuespillere, får vi et gjensyn med flere kjente og kjære fjes i løpet av adventstiden på NRK. I tillegg til Lena Kristin Ellingsen ser vi Sigrid Husjord i rollen som teatersjefen Johanna - en raus og tydelig leder og en ekte kunstersjel. John Emil Jørgensrud spiller Lukas pappa Hugo, en utslitt arbeidskar som sørger over konas død. Så mye at han ikke makter å se hvordan sønnen egentlig har det. Selome Emnetu spiller Ariam, Gabrielles mamma. På scenen er hun en attraksjon, men i virkeligheten bærer hun på en sykdom både hun og Gabrielle skammer seg over. Silya Nymoen tolker rollen som Pernilla Rubin, teaterets største diva. Dessuten får vi se Fridtjov Såheim, Anne Krigsvoll, Mikkel Bratt Silset og Ingvild Holthe Bygdnes i mindre roller i årets julekalender.

Mer om NRK - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse