Annonse

Slik ser du kvinnenes håndball-VM

18.11.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NENT Group/Viaplay

3. desember braker det løs når håndballjentene for første gang skal i aksjon under håndball-VM i Spania. Viaplays håndballteam er klare - og midtveis forsterkes laget med en tidligere landslagslegende.


Teamet til Håndball-VM 2021. Foto: Rune Bendiksen / Viaplay

De norske jentene har en fjerdeplass å revansjere fra forrige VM, og møter Kasakhstan, Iran og Romania i gruppespillet. Det bør være overkommelig for Thorir Hergeirssons jenter, som må belage seg på tøffere motstand videre i turneringen. Viaplays håndballekspert, Karoline Dyhre Breivang, mener det ikke er urealistisk at Norge kan være med å kjempe om det første VM-gullet siden 2015.

- Jeg tror de norske jentene har gode muligheter. Det ble VM-sølv i 2017, mens i 2019 var det en del skader i forkant og en del spillere var utilgjengelige for mesterskapet. Denne gangen ser skadesituasjonen bedre ut, og nesten alle de beste spillerne er tilgjengelige. Det stilles alltid høye krav til håndballjentene og jeg tenker så absolutt at de skal være med og kjempe helt inn til der de edleste medaljene skal deles ut, sier Dyhre Breivang.

Hun tar plass i Viaplays håndballstudio sammen med ekspert og tidligere herrelandslagsspiller Ole Erevik. Sendingene ledes av Ørjan Bjørnstad. - Vi fikk oss en overraskelse i fjor da Kroatia var med helt inn. Kan danskene følge opp semifinalen fra i fjor og er Frankrike så gode som de var i OL? De har jo svingt i de to siste mesterskapene. Så det er veldig mye å glede seg til, sier Dyhre Breivang.

Norges kamper skal kommenteres av Daniel Høglund og Gunnar Pettersen, og både Regine Leenborg Anthonessen og Mia Becker vil rapportere fra mesterskapet. I mellomspillet forsterkes håndballteamet med en av de største norske håndballstjernene gjennom tidene, når Gro Hammerseng-Edin blir med i studiosendingene.

- Det en en stor glede å få være med så dyktige folk og jobbe med den beste sporten som finnes i mine øyne. Mesterskap er ekstra gøy, og jeg håper og tror at dette blir en skikkelig god opplevelse, sier Hammerseng-Edin, som mener det norske laget bør kjempe om gullet.

- Jeg har som alltid store forventninger til de norske jentene. Det er forventninger som baseres på ekstremt mange gode resultater over tid, samt det nivået spillerne har vist frem denne høsten i sine klubblag. God bredde, kulturen som kjennetegner laget og flere sentrale norske spillere i de lagene som presterer best i CL i øyeblikket er en god kombinasjon. Mange skadefrie nøkkelspillere er også en vesentlig faktor. Norge er soleklar medaljekandidat og en av de tydeligste gullfavorittene - sammen med et par andre nasjoner - etter mitt syn.

Sportssjef i NENT Group Norge, Kristian Oma, ser frem til å kunne tilby seerne gode sendinger fra Spania. - Håndballjentene og mesterskap i desember er en juletradisjon som har etablert seg i de norske stuer, og som alltid byr på deilig drama og enorm interesse. Dette satser vi helhjertet på med en solid Viaplay-delegasjon på vei til Spania, og det skal bli godt å komme oss helt inn til banedekket igjen etter at vi måtte kjøre corona-studio hjemmefra forrige år, sier Oma.

Norges kamper i gruppespillet:

  • 3/12 kl. 20.30: Norge-Kasakhstan (Viaplay og TV3)
  • 5/12 kl. 20.30: Iran-Norge (Viaplay og TV3)
  • 7/12 kl. 20.30: Norge-Romania (Viaplay og TV3)

    Mer om Viaplay / NENT Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:


    Annonse