Annonse

Julaften og kvelden før kvelden på NRK

01.12.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Det blir tradisjonell markering av julehøytiden på NRK TV, med Tre Nøtter til Askepott, Grevinnen og hovmesteren og mye attåt.


Tre Nøtter til Askepott - FOTO: DEFA-STUDIO FÜR SPIELFILME

Lille julaften er julelysene tent, maten i ovnen og hyggelige gjester på plass når NRK sender Kvelden før kvelden på NRK1 og i NRK TV.

Du kan følge årets kanskje koseligste TV-sending sammen med Marte Stokstad og Mikkel Niva. Blant gjestene finner vi komiker Herman Flesvig, Lars Berrum og Henriette Steenstrup. Astrid S, Stjernekamp-vinner Bjørn Tomren og Sebastian Zalo skal opptre i løpet av kvelden. Og maten er det kokken Reneé Fagerhøi som står for.

– Julematen betyr masse for meg, men jeg er ikke så opptatt av at alt må være likt hvert eneste år. Jeg er glad i å prøve nye oppskrifter og teste ut nye ting, også når det gjelder julemat. Det viktigste er at det er skikkelig hjemmelaget mat og at huset skal fylles med den deilige duften. Jeg håper jeg kan vise frem noen nye måter å gjøre klassisk tilbehør på, forteller årets kokk.

Rundt klokken 21.00 er det selvfølgelig «same procedure as last year» med Grevinnen og hovmesteren. Kvelden avrundes med en lystig og hyggelig konsert. Herborg Kråkevik synger julen inn sammen med blant annet Kåre Conradi og Mathias Eik. Med humor og fine historier blir dette en fin reise gjennom julas musikalske verden, ifølge en pressemelding.

Når den store dagen har kommet vil NRK by på flere faste tradisjoner på NRK1. På julaften kan du starte dagen med Julemorgen, med Morten Strand som programleder.

Gjennom for- og ettermiddag kan hele familien kose seg med blant annet Tre nøtter til Askepott, Donald Duck og vennene hans, Pippi Langstrømpe, Reisen til Julestjernen og Snekker Andersen. Som vanlig setter man over til Sølvguttene synger julen inn kl. 17.00.

Mer om NRK - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse