Annonse

Storslått dramaserie om Karen Blixen

07.12.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NENT Group/Viaplay

Zentropa har nettopp avsluttet innspillingen av en storslått dramaserie for Viaplay om historien til en av Danmarks største forfattere: Karen Blixen. Serien er skapt av Dunja Gry Jensen i samarbeid med Jeanette Nordahl etter en idè av Connie Nielsen og Karoline Leth.


Foto: Viaplay

Drømmeren - Karen Blixen blir til er en fortelling om en kvinne som kjemper for å finne sin plass i livet, og frigjøre seg fra familien og samfunnets forventinger. Handlingen foregår på 1930- tallet og har sin begynnelse da Karen Blixen vender hjem til Danmark etter mange år i Øst-Afrika. Hun befinner seg på et absolutt nullpunkt: blakk, syk, skilt og knuste drømmer. Dypt avhengig av sin religiøse og høyborgerlige familie er hun tilbake i barndomshjemmet på Rungstedlund.

Med dette utgangspunktet følger vi hvordan Karen Blixen langsomt reiser seg fra nederlaget og gjenoppstår som en enestående kunstner. Det blir en reise mot den personlige og økonomiske frihet hun alltid har lengtet etter, men først må hun finnet motet til å stå opp for seg selv og ta et oppgjør med familien. Underveis opplever vi Karen Blixens nærmeste familie og deres relasjoner, og serien trekker dessuten frem hennes nære fortid i Afrika.

Stedet hvor Karen Blixen fant sine lykkeligste stunder i et liv med frihet, kamp og risiko, men hvor hun også møtte sine største nederlag og tap i sine kjærlighetsrelasjoner til både ektemannen Bror Blixen og hennes sjelevenn Denys Fich-Hatton. Serien visualiserer også Karens innerste tanker og magiske univers gjennom en fortolkning av hennes novelle Drømmerne fra debuten Syv Fantastiske Fortellinger.

Den danskfødte verdensstjernen Connie Nielsen (Brødre, Gladiatoren, Djevelens advvokat) har hovedrollen som Karen Blixen i Drømmeren - Karen Blixen blir til og er også eksekutiv produsent. Connie Nielsen vant ‘The Silver Seashell’ for ‘Best Actress’ ved San Sebastian International Film Festival i 2004 for sin rolle I Susanne Biers Brødre, som også sikret henne prisen for ‘Best Actress’ i 2005 samt en nominasjon til ‘Best European Actress’ ved The European Film Awards samme år.

- Karen Blixen har vært et forbilde siden barndommen: En eventyrfigur, ordkunstner, bereist og en tenker. Allikevel kjente jeg ikke den sanne historien om selve prosessen hun var gjennom. En smertefull, prøvende og vilt spennende prosess som førte til at en kvinne på 46 år, dypt rammet av sin livs største krise, fant sitt egentlige talent, og dermed til den friheten hun søkte. Jeg er overbevist om at viktigheten det vil være for kvinner i alle aldre, og fra alle steder å kjenne til denne enormt inspirerende historien. Jeg legger min kropp og sjel i å bygge et speil av denne utrolige kvinnen og er takknemlig og begeistret for at kreativ produsent Karoline Leth har klart å samle så fantastiske talenter til dette fortryllende prosjektet, Sier Connie Nielsen.

Opptakene til Drømmeren - Karen Blixen blir til fant sted i Danmark og i utlandet, og serien kan forventes å ha premiere på Viaplay i 2022.

Mer om Viaplay / NENT Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse