Annonse

TV-serie om hunder som redder liv

13.12.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

En unik dokumentarserie om hundeeiere og deres firbeinte venner som hjelper til i redningsaksjoner. I en situasjon hvor hvert sekund teller, kan hundens luktesans utgjøre forskjellen på liv og død.


FOTO: ITV / NRK

I denne tv-serien fortelles historien om de frivillige i søk- og redningstjenesten. Vi møter vanlige hundeeiere som trener opp hundene sine til å finne savnede mennesker. Når de er ferdig utdannet, venter et liv i konstant beredskap. Klare for å rykke ut når som helst på døgnet og lete når den du er glad i, ikke er kommet hjem.

To av disse er ildsjelen Knut og hans omplasseringshund Anakin. Knut har vært hundefører i den frivillige redningsorganisasjonen Norske Redningshunder siden 1997 og har reddet livet til fem personer.

– Det er jo disse opplevelsene, der det utrolige skjer og du kan finne et menneske begravet under snøen, sprell levende, som gir deg drivkraften til å stå på videre, sier Knut fra Årdal i Sogn og Fjordane.

Hvert år blir over 1700 mennesker meldt savnet i Norge. Det kan være fireåringen som blir borte på en skogstur. Skikjøreren som skulle utnytte den første puddersnøen i de bratte fjellene. Den unge gutten som ikke ønsker å leve lenger eller en dement bestemor som har gått ut i vinterkvelden.

Idet politiet slår alarm, er vi helt avhengige av at det finnes frivillige som står klare til å rykke ut for å lete etter savnede. Blant disse finner vi spesialtrente hunder fra Norske Redningshunder. De kalles ut av politiet eller hovedredningssentralene når det er behov for ettersøkning, lavine eller katastrofesøk med hund.

Serien følger hunder og hundeførere ulike steder i landet fra januar til november 2021. De lever i konstant beredskap, og kan bli kalt ut til leteaksjon når som helst. Redningshundene har premiere 5. januar på NRK TV og NRK1.

Mer om NRK - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse