Annonse

Gutter, ny sterk ungdomsserie fra Viaplay

03.01.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NENT Group/Viaplay

Et intenst og nesten ubrytelig bånd mellom en guttegjeng er handlingen i Viaplays nye orginalserie Gutter. Guttenes samhold har oppstått i det lokale guttekoret, og følelsen av brorskap blir for alvor til i når de utforsker sine drifter utenfor kirken.


Gutter - Foto: CPH Visual

Etter et mystisk dødsfall blir alt satt på spissen, og brorskapet settes på prøve. Gutter handler om å gå fra barn til voksen, og om å finne sin identitet i en tid hvor det ikke lenger finnes en entydig mannsrolle å lene seg til. Serien er regissert av Jonas Risvig og produseres av REInvent Studios, og får premiere på Viaplay i 2022.

Viaplays nye orginalserie Gutter utspiller seg i flotte naturomgivelser i Silkeborg, og hver søndag morgen hører man lyden av det lokale guttekoret. Ti unge menn har i snart ti år møttes i dette koret for å trene deres silkerøst, samtidig som de utenfor kirken har skapt et tett og ubrytelig vennskap. Når kirkeklokkene ikke ringer møtes de for å leve ut deres forbudte drifter og teste hverandres grenser hva gjelder sex, alkohol og galskap.

Deres vei mot voksenlivet balanserer på en syltynn linje mellom lys og mørke, skyld og uskyld, tro og nihilisme. Når en av guttene under mystiske omstendigheter dør i en drukningsulykke, og en ny gutt kommer inn i gruppen blir samhold og lojalitet satt på prøve. De tvinges nå enten til å fortsette som evige unggutter eller å ta et steg mot å bli menn.

- Gutter er en serie som er helt i tråd med vår satsning på samtidsrelevant innhold for og med unge. Serien er en sterk og ekte fortelling om vennskap, kjærlighet, far/sønn-forhold og om finne seg selv. Reggisør Jonas Risvig er kjent for å skape engasjerende innhold som henvender seg til unge på deres premisser, og vi har store forventninger til denne serien han nå lager for Viaplay, sier Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group.

Reggisør og idèhaver Jonas Risvig er kjent for å skape autentiske indie-serier som særlig treffer de unge, blant annet står han bak seriene CENTRUM og GRÆNSER. Gutter er basert på Risvigs egen oppvekst i Silkeborg. Der opplevde hans selv kontrasten mellom å feste hver helg med vennene sine, for å så stå opp søndagsmorgen og møte i kirkerommets uskyldige rom.

- Det har vært spennende å vende tilbake til min hjemby, og få lov til å skape en dramatisk ungdomsserie her jeg selv har vokst opp. Det ligger en stor fortellermessig drivkraft i den voldsomme kontrasten mellom kirkens rolige uskyld og det mer mørke fellesskapet guttene har dannet seg. Samtidig tror jeg alle kan identifisere seg med historien om å være i et fellesskap hvor man kan utforske både det ene og andre.

Rollelisten til Gutter byr på både etablerte navn og en rekke debutanter. I de sentrale rollene vil vi se debutanten Viktor Hjelmsø, Sylvester Byder (Fred til lands, De forbandede år, Erna i krig), Karoline Hamm (Equinox), Dar Salim (Forhøret, Fred til lands, Kriger) og Julie Christiansen (Lykke-Per, Kollision). Vi får også se blant annet Tarek Zayat (Shorta)og Oliver Michelsen (Dating for Letøvede).

Gutter er en Viaplay Original ressigert av Jonas Risvig. Serien er skrevet av Mikkel Sørensen og Lars Bang og produseres av REInvent Studios med eksekutiv produsent Rikke Ennis og produsent Sofie Siboni. Gutter produseres med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje. Gutter blir en serie på åtte avsnitt på 24 minutter og får premiere på Viaplay i 2022.

Mer om Viaplay / NENT Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse