Annonse

Ronny Brede Aase inviterer til matfest

12.01.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Som selvutnevnt matentusiast har Ronny Brede Aase fått sitt eget drømmeprogram på discovery+ og TVNorge. I Den store matfesten – Toscana tar Ronny, sammen med stjerne kokk Lise Finckenhagen, med seg ti kjendiser til et av jordens aller vakreste og beste steder for mat og drikke - Toscana.


Lise Finckenhagen og Ronny Brede Aase - Foto: Tormod Leer / Discovery

– Sjåarane kan gle seg til ein inspirerande matkonkurranse i episke omgjevnader. Nydelege deltakarar som konkurrerer i deilig mat, i eit program som boblar av overskot og glede. Eg trur dette blir skikkeleg feelgood-fjase-mat-tv, sier Ronny Brede Aase.

De ti kjendisene som skal nyte, lære og konkurrere i Den store matfesten – Toscana, er Kristin Gjelsvik (influenser) Maria Stavang (komiker), Magnus Devold (komiker), Herman Dahl (youtuber), Kevin Mbugua (artist), Jon Georg Dale (tidligere stortingsrepresentant), Anna-Lisa Kumoji (artist), Hasse Hope (komiker), Marianne Marthinsen (tidligere stortingsrepresentant) og Vidar Villa (artist).

Deltakerne skal bo midt i det spektakulære matfatet Toscana, mens de lærer seg å lage verdens beste mat. De flytter inn på en idyllisk vingård, og der skal de få opplæring i lokale matlagingsteknikker og oppskrifter. Men det skal også konkurrere, og både innsats og prestisje er høy, ettersom deltakerne vil bli veiledet og bedømt av lokale eksperter – i tillegg til den norske superkokken Lise Finckenhagen.

– Kvar veke byr på eit nytt tema innanfor det italienske kjøkken. Lise står for fagkunnskapen når deltakarane våre blir kasta ut i både store og små matlagingskonkurransar. Men ho har òg med seg lokale mateksperter når deltakarane får lære om råvarer, ingrediensar og tilbredning. Sjølv har eg ansvar for kos, hygge og smaking av digg mat, samt ein og anna konkurranse som dreg deltakarane litt ut av det hektiske livet på kjøkkenet, sier Ronny Brede Aase.

Deltakerne samler opp poeng underveis, og i slutten av hver uke må en av dem forlate programmet. Til slutt vil to stykker stå igjen i finalen, hvor det skal kåres en norsk konge eller dronning av italiensk matlaging. Fra start til slutt skal kjendisene jakte på det ultimate komplimentet fra sine lokale mentorer: «Dette kunne vært laget av en italiener!»

I fjor vår ble det kjent at Brede Aase gikk til Discovery etter nesten femten år i NRK, blant annet i P3 Morgen. Programdirektør Magnus Vatn er svært tilfreds med nysigneringen. – Ronny er en av Norges absolutt dyktigste programledere. Han har en helt egen evne til å formidle glede og entusiasme, og er en tvers igjennom en fin fyr. Vi gleder oss veldig over at han er kommet til oss, sier Magnus Vatn.

  • Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på - og RSS:


    Annonse