Annonse

NRKs dramasjef går til Rubicon

01.02.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Ivar Køhn slutter etter åtte år som leder av NRKs dramavdeling. Han melder overgang til Rubicon.


Ivar Køhn - FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

– Det har vært åtte flotte år sammen med en dyktig og engasjert gjeng i NRKs dramaavdeling. Jeg føler meg veldig heldig som har fått være med i en periode hvor dramaserier har hatt en sterk vekst, og i et kringkastingsselskap som har hatt et så bevisst og innovativt forhold til både drama og publisering. Det sier Ivar Køhn i en pressemelding.

- Kombinasjonen av fire dramaproduserende avdelinger som samarbeider både på tvers og med den eksterne bransjen fungerer godt, og har vært veldig stimulerende å være en del av. NRKs dramaproduksjoner står sterkt, sier Køhn.

– Jeg synes derfor det kan være en riktig tid for skifte av redaktør, både for NRK, bransje og meg selv. For egen del gleder jeg meg til å gå inn som daglig leder i Rubicon TV 1. mai. Selskapet står bak profilerte serier som Lilyhammer, Beforeigners og Jordbrukerne, og er en del av det verdensomspennende felleskapet av produsenter i Banijay, sier han og fortsetter:

- Jeg tror at det fortsatt er store muligheter for norsk drama, og å være med på å utvikle dette gjennom Rubicon TV vil være utfordrende og supergøy. Jeg skal gjøre noe jeg ikke har gjort før, basert på noe jeg har holdt på med ganske lenge.

Vibeke Furst Haugen, direktør for Marienlystdivisjonen, takker Ivar for innsatsen og ønsker lykke til i ny rolle. – Ivar har gjort en strålende jobb som leder av dramavdelingen gjennom 8 år. Under hans ledelse har NRK Drama utviklet seg til å bli en leverandør av serier i verdensklasse.

- Ivar har gjennomført store og viktige endringer, og sikret at NRK stadig har klart å levere på publikums forventinger. Jeg er imponert over hva han har fått til og svært takknemlig for innsatsen. Vi kommer til å savne Ivar, og ønsker lykke til i Rubicon TV, sier Furst Haugen.

Køhn fortsetter som leder i dramavdelingen inntil videre. Petter Wallace (redaktør eksterninnhold) går inn som konstituert redaktør med umiddelbar virkning, og overtar dermed alt innholds- og beslutningsansvar. Stillingen som redaktør i NRK Dramaavdelingen vil bli utlyst så raskt som mulig.

Mer om NRK - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse