Annonse

Karen Ellefsen er tilbake på skjermen

04.02.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

De to OL-veteranene Karen-Marie Ellefsen og Arve Fuglum blir å finne i kommentatorboksen når vinter-OL i Beijing offisielt åpnes fredag og når de avsluttes søndag 20. februar. Sendingene vises på TVNorge og discovery+.


Arve Fuglum og Karen Ellefsen - Foto: Discovery

Dette blir Karen-Marie Ellefsens første sportsrelaterte TV-oppdrag siden hun sluttet i NRK, høsten 2020. Det skal ikke stå på rutinen når den folkekjære TV-profilen nå gjør sin debut for TVNorge og discovery+, men hun innrømmer likevel at det er litt nerver før comebacket.

– Det er alltid spennende å se hva arrangørene byr på i en OL-åpning. Blir denne på linje med åpningsseremonien i 2008, på samme arena, kan vi vente oss en spektakulær forestilling. Jeg syns det er stor stas å få være med på dette, og var jo glad for å bli spurt. Men som alltid, så føler jeg på en viss prestasjonsangst. Jeg er en sånn person som trenger å forberede meg godt, og akkurat nå er jeg litt bekymret for at vi ikke skal få all informasjon vi trenger i god tid på forhånd. Men det skal nok gå fint, og jeg gleder meg til sendingen kommer i gang på TVNorge fredag formiddag. Da forsvinner nervene, sier Karen-Marie Ellefsen.

Karen-Marie Ellefsen har kommentert sju åpningsseremonier i sommer-OL, alle fra 1984 til 2008, og én i vinter-OL, i Nagano i 1998. Det skorter heller ikke på OL-rutine hos Arve Fuglum, selv om det blir første gangen Discovery-kommentatoren dekker en OL-seremoni for TV.

– Jeg har jobbet med elleve forskjellige OL før Beijing, men dette blir faktisk den første gangen jeg kommenterer en OL-seremoni på TV. Det har jeg bare gjort for radio tidligere. Det gjelder uansett å gjøre som man alltid gjør som sportskommentator: stille 100 prosent forberedt, vel vitende om at man antakeligvis ikke får brukt mer enn en femdel av det vi har på blokka. Jeg gleder meg til dette, det er en fin oppgave å få være med på å starte et nytt vinter-OL på TVNorge og discovery+, sier Arve Fuglum.

Discoverys sportsdirektør, Morten Johannessen, er glad for å kunne legge TVNorges dekning av OLs åpnings- og avslutningsseremoni i så trygge hender.

– Både avslutningen og åpningen spesielt er lange TV-sendinger, hvor kommentatorene må vite når de bør prate og når de ikke bør prate, og ikke minst må de ha god peiling og oversikt på ganske mye. Da kommer rutine godt med, og det har Karen-Marie og Arve i bøtter og spann. Arves kapasitet er vi jo godt kjent med fra før her i Discovery, og så er det veldig hyggelig at en TV-sport-legende som Karen-Marie blir med oss på OL-laget. Det blir et comeback jeg tror mange TV-seere vil sette stor pris på, sier Johannessen.

TVNorge blir hovedkanal for vinter-OL i Beijing på TV. Totalt blir det opp mot 20 timer med OL-innhold på TVNorge hver dag. I tillegg sendes absolutt alt av øvelser direkte på strømmetjenesten discovery+. Akkurat som de to foregående lekene vil dette være gratis for nye kunder.

  • Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på - og RSS:


    Annonse