Annonse

Niklas Baarli lærer av sin far

07.02.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

Programleder og livsnyter Niklas Silseth Baarli (32) er hjelpeløs når det kommer til oppussing og praktiske gjøremål. Pappa Lars Baarli (70) er pensjonert brannmann og utrykningsleder, og svært praktisk anlagt. Nå skal Lars ta Niklas i lære i TV 2s nye serie «Alt min far ikke har lært meg».


Niklas Silseth Baarli og Lars Baarli. Foto: Helene Kjærgaard Sviland/TV 2.

–Jeg eier ikke et praktisk gen i kroppen. Helt ærlig er det litt flaut å være en mann på 32 år, og ikke ha noen praktiske evner overhode. Praktiske gjøremål har aldri interessert meg, sier Niklas Silseth Baarli. Lars Baarli er klar for å få hjelpe sønnen til å bli mer «handy».

–Jeg ble sjokkert da jeg hørte at Niklas måtte leie folk til å henge opp et bilde, det går jo ikke an. Han har ringt meg mer enn en gang for å få hjelp til praktiske ting han burde kunnet selv i voksen alder. Derfor sa jeg ja til å dele av mine kunnskaper, så Niklas blir mer selvhjulpen, både hjemme og i livet generelt, sier Lars Baarli.

- Gjennom seks episoder skal det snekres, mures, males, fikses og ordnes ute og inne og det er Niklas som skal stå for arbeidet med far som læremester. Det blir en reise full av ulike små og store praktiske utfordringer for utålmodige Niklas og en oppgitt far til tider, men og gode samtaler om livet på godt og vondt som bringer far og sønn nærmere hverandre på tvers av generasjoner, sier Haldorsen.

Prosjektet har også ført far og sønn nærmere hverandre. Samtalene de har hatt underveis i arbeidet har bygget et tettere bånd mellom to generasjoner Baarli. -Jeg er blitt kjent med «fattern» på et dypere plan, jeg har lært mer om hvem han er som mannen Lars, og ikke bare som min far. Vi har snakket om ganske dype ting som døden, kjærligheten, legning, skilsmisse og livsvalg. Dette er tema som vi aldri har tatt oss ordentlig tid å snakke om, forteller Niklas, som er glad for den ekstra tiden han nå har hatt med sin far.

-Han er en god pappa, det har jeg alltid visst, men at han var en så fantastisk fyr i tillegg er godt å få bekreftet. At vi er ganske like har jeg aldri tenkt over. Jeg har lært mye ved at han har delt av sine tabber i livet, så jeg slipper å havne i det samme, sier Niklas

Gjennom seks episoder får Niklas få prøve seg på praktiske gjøremål som snekring, muring, maling og overlevelse i friluft. Serien er spilt inn over et halvt år i Østfold, og familien Baarli er selv fra Moss. «Alt min far ikke har lært meg» har premiere på TV 2 og TV 2 Play onsdag 23. februar kl. 20.00.

Mer om TV2 - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse